Tíz évre titkosították, hogy mennyit fizetnek Csillebércért az úttörőszövetség utolsó elnökének

POLITIKA
2017 augusztus 14., 17:37

Júniusban derült ki, hogy a kormány felhagy a Rácz Péter ellen folyó perével, és inkább kifizeti az úttörőszövetség utolsó elnökét, hogy őszre teljes egészében átadja a csillebérci tábort, ami a pletykák szerint Hosszú Katinka egyesületéhez kerülne. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő és a Rácz közti megállapodást tíz évre titkosították. A 24.hu úgy tudja, hogy 

közel másfél milliárdot fizet a kormány a területért peren kívül. 

Ennek része a csillebérci táborban lévő vadászház, írja a lap, de mivel arról külön kellett megállapodni a feleknek, nem tartozik a titkosítás alá. Innen tudni, hogy azért 350,7 millió forintot fizetett a Bau-bérc Kft.-nek az állam. A mostani ár huszonötödéért, mindössze 14,2 millióért adta el a cégnek az épületet Rácz, mint a Magyar Úttörők Szövetségének ügyvezető elnöke még 1999-ben. Igaz, később kiderült, hogy Rácz unokatestvére volt a Bau-bérc Kft. résztulajdonosa, a szakértők pedig 95 millióra becsülték akkor a vadászházat. A hűtlen kezelés miatt indított büntetőügy végén Rácz jogerősen másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre és egymillió forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság 2007-ben. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.