Egy korábbi visszautalás miatt szívatja a NAV a pénzét visszakérő Szentesi Kálmánt

politika
2017 augusztus 15., 17:28
comments 197

Az adóhatósággal szembeszálló Szentesi Kálmán Kálmán Olga műsorában mondta el, hogy a NAV visszamenőleges vizsgálatokat folytatott le nála, és találtak is valamit, amire nem volt felkészülve.

Korábban 128 ezer forintot utalt neki vissza a NAV, amit mégsem kellett volna, és ezzel a NAV szerint megvalósult a költségvetési csalás. Meggyanúsították, ujjlenyomatot is vettek tőle, fénykép is készült róla.  

 Szentesi Kálmán januárban a 444-nek adott interjújával vált ismertté, amikor elmondta, hogyan írt levelet a NAV-nak, hogy visszakérje a befizetett pénzét, mert nem elégedett azzal, amire az állam fordítja azt.  Akkor azt mondta, elege lett abból, hogy az általa befizetett adó, a magyar állam hathatós közreműködésével, elveszíti közpénzjellegét.

link Forrás

A NAV Szentesi polgári engedetlenségi akcióját jogosulatlan visszakérésnek tartja, ami költségvetési csalás kísérlete. Az ezért kiszabott 408 ezres bírságot már vonják a fizetéséből. 

Most az alkotmánybírósági beadványát fogalmazza, szerinte a szólás- és véleményszabadságát korlátozták azzal, hogy 408 ezer forintra megbírságolták. Keresték már meg pártok is, de nem akar pártpolitizálni, mert kiábrándult, és hitelesebbnek látja magát átlagemberként. (via 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.