Egy korábbi visszautalás miatt szívatja a NAV a pénzét visszakérő Szentesi Kálmánt

Az adóhatósággal szembeszálló Szentesi Kálmán Kálmán Olga műsorában mondta el, hogy a NAV visszamenőleges vizsgálatokat folytatott le nála, és találtak is valamit, amire nem volt felkészülve.

Korábban 128 ezer forintot utalt neki vissza a NAV, amit mégsem kellett volna, és ezzel a NAV szerint megvalósult a költségvetési csalás. Meggyanúsították, ujjlenyomatot is vettek tőle, fénykép is készült róla.  

 Szentesi Kálmán januárban a 444-nek adott interjújával vált ismertté, amikor elmondta, hogyan írt levelet a NAV-nak, hogy visszakérje a befizetett pénzét, mert nem elégedett azzal, amire az állam fordítja azt.  Akkor azt mondta, elege lett abból, hogy az általa befizetett adó, a magyar állam hathatós közreműködésével, elveszíti közpénzjellegét.

A NAV Szentesi polgári engedetlenségi akcióját jogosulatlan visszakérésnek tartja, ami költségvetési csalás kísérlete. Az ezért kiszabott 408 ezres bírságot már vonják a fizetéséből. 

Most az alkotmánybírósági beadványát fogalmazza, szerinte a szólás- és véleményszabadságát korlátozták azzal, hogy 408 ezer forintra megbírságolták. Keresték már meg pártok is, de nem akar pártpolitizálni, mert kiábrándult, és hitelesebbnek látja magát átlagemberként. (via 24.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.