Még három évig legalább a Dunában marad az ugrótorony vasbeton talapzata

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.
Fotó: Illyés Tibor

Két hete ért véget a vizes vb, de nem múlt el nyomtalanul, a Parlamenttel szemben például ott lebeg még egy 870 alapterületű vasbeton alapzat, ami a mobil-ugrótorony alapjaként szolgált. Az 1 milliárdból készült ideiglenes tornyot már elbontották, de a 2 milliárdos talapzat maradt.

A 24.hu járt utána a dolognak, és arra jutottak, hogy minimum 3 évig marad is - akkor kerül megrendezésre ugyanis a vizes-EB Magyarországon, addig meg az illetékesek szerint minek elbontani. 

Korábban erre nem gondoltak, vagy legalábbis az eredeti tervek szerint a rakparti kőfal védelmére tekintettel a műemléki környezetnek megfelelően visszaállították volna az eredeti állapotot, de ettől most inkább eltekintenek. 

A projektet a Fürjes Balázs által vezetett Kiemelt Kormányzati Beruházások Központ Nonprofit Zrt. (KKBK) felügyelte, de a megoldást végül az Emberi Erőforrások Minisztériuma szolgáltatta a lapnak: 

"A hazai rendezésű versenyek tekintetében folyamatos a következő évekre vonatkozó tervezés, amelynek része az óriás toronyugró versenyszám is. Ilyen Magyarországon megrendezésre kerülő nemzetközi verseny lesz például a 2020. évi XXXV. Úszó- Nyíltvízi úszó- Műugró- Műúszó- és Óriás toronyugró Európa – Bajnokság is."  (24.hu)