Sierra Leonéban 400 halottat találtak a földcsuszamlás után

Csaknem 400 ember holttestét hozták felszínre a földtömeg alól a mentőcsapatok a nyugat-afrikai Sierra Leone fővárosától, Freetowntól délre található Regent hegyvidéki városában az előző napi földcsuszamlás után.

A fő halottkém arról beszélt, hogy a halottak már nem férnek el a hullaházakban. 

Fotó: SAIDU BAH/AFP

A hatóságok becslései szerint ez a szám akár az 500 -at is meghaladhatja a keresési és mentési munkálatok előrehaladtával. A Vöröskereszt szerint 600 embert még keresnek. Legalább háromezer ember veszítette el az otthonát. A Vöröskereszt attól tart, hogy járvány tör ki a környéken. 

Ernest Bai Koroma, az ország elnöke azt mondta, hogy Sierra Leonénak sürgős segítségre van szüksége, miután a földcsuszamlás „egész közösségeket sodort el”.  (Reuters/BBC/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.