Zárt, belső telefonhálózatot fejleszt a kormány

politika
2017 augusztus 15., 04:38
comments 430

Nem nyilvános, vezetékes telefonhálózattal kötné össze az összes fontosabb kormányzati és közigazgatási szervet a kormány a Magyar Közlönyben megjelent egy friss bekezdés szerint - írja a Magyar Nemzet. 

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által aláírt javaslat szerint minden államigazgatási és rendvédelmi szervet, kormányhivatalt, állami kórházat, kormányzati fenntartású közigazgatási szervet, sőt még az Országos Bírósági Hivatalt és a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságot összekötné a szolgáltatás. 

A feladattal a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-t (NISZ) bízzák meg, idén 300 millió forintot emészt majd fel, amit a Belügyminisztérium biztosít, de a végösszeg ennél bizonyosan drágább lesz, és még a 2019-es költségvetésben is kell majd vele számolni. 

A javaslat szerint 2018 nyara után az érintett szervek fel kell mondják elő telefonos szerződéseiket. Ez ráadásul csak az első lépés: a vezetékes hálózatot hamarosan követheti egy zárt kormányzati mobilhálózat is. 

Ennek a megoldásnak a kidolgozásával a miniszterelnök Pintér Sándor belügyminiszter mellett Lázár János kancelláriaminisztert és Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert bízta meg, ami azért is izgalmas, írja a Magyar Nemzet, mert a Magyar Telekom idén februárban kötött egy 39 hónapra érvényes flottás szerződést a kormánnyal, 200 ezer SIM-kártyáról. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.