Zárt, belső telefonhálózatot fejleszt a kormány

Nem nyilvános, vezetékes telefonhálózattal kötné össze az összes fontosabb kormányzati és közigazgatási szervet a kormány a Magyar Közlönyben megjelent egy friss bekezdés szerint - írja a Magyar Nemzet. 

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által aláírt javaslat szerint minden államigazgatási és rendvédelmi szervet, kormányhivatalt, állami kórházat, kormányzati fenntartású közigazgatási szervet, sőt még az Országos Bírósági Hivatalt és a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságot összekötné a szolgáltatás. 

A feladattal a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-t (NISZ) bízzák meg, idén 300 millió forintot emészt majd fel, amit a Belügyminisztérium biztosít, de a végösszeg ennél bizonyosan drágább lesz, és még a 2019-es költségvetésben is kell majd vele számolni. 

A javaslat szerint 2018 nyara után az érintett szervek fel kell mondják elő telefonos szerződéseiket. Ez ráadásul csak az első lépés: a vezetékes hálózatot hamarosan követheti egy zárt kormányzati mobilhálózat is. 

Ennek a megoldásnak a kidolgozásával a miniszterelnök Pintér Sándor belügyminiszter mellett Lázár János kancelláriaminisztert és Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert bízta meg, ami azért is izgalmas, írja a Magyar Nemzet, mert a Magyar Telekom idén februárban kötött egy 39 hónapra érvényes flottás szerződést a kormánnyal, 200 ezer SIM-kártyáról. (Magyar Nemzet)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.