"Zsidók, irány a zuhany!" - megelégelte a rendetlenkedést, tusolni küldte a zsidó vendégeket a svájci hotel tulaja

külföld
2017 augusztus 15., 13:04
comments 669
photo_camera Fotó: www.paradiesarosa.ch

Megbánta tettét, és levette a feliratot a wellness-részleg ajtajáról az a svájci hoteltulaj, aki írásban szólította fel a szálloda zsidó vendégeit, hogy legyenek szívesek használni a tust, mielőtt a vízbe merészkednek.

Ruth Thomann és a Zürichtől délkeleti irányban 80 mérföldre fekvő Paradies Arosa hotel hétfőn reagált azokra a kommentekre, amelyek izraeli lapokban jelentek meg a hétvégén.

A Jewish Telegraphic Agency hírügynökségnek elmondta azt is, hogy egyedül a zsidók mentek be pólóban és zuhany nélkül a medencébe, ezért címezte nekik az üzenetet. Ma már nem tenné, nem jelölné meg külön őket.

link Forrás

Nem ez volt az egyetlen baj a zsidókkal. Mivel csak ők voltak jogosultak, hogy hozzáférjenek a szolgálati hűtőhöz, ezért nekik jelezték külön írásban, hogy legyenek szívesek csak a megjelölt időpontban nyitogatni a fridzsidert.

Elmondta azt is, hogy miközben szeretné ha a zsidók jól éreznék magukat náluk, más vendégeket zavart a viselkedésük, a menedzsmentnek pedig mindenki kényelme egyaránt fontos. A zsidók főleg az Egyesült Királyságból, Belgiumból és Izraelből jöttek.

"Nincs bajom a zsidókkal, általában szívesen látjuk őket nálunk (...) Talán rossz szavakat választottam meg, és szerencsésebb lett volna minden vendéget felszólítani, nem csak a zsidókat!"

A dolog jelentősebb diplomáciai hullámokat vert: Tzipi Hotovely, Izrael külügyminiszter-helyettese a legmocskosabb antiszemitizmusnak titulálta az ügyet. Szerinte gyűlöletbűncselekmény történt. (JPost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.