"Zsidók, irány a zuhany!" - megelégelte a rendetlenkedést, tusolni küldte a zsidó vendégeket a svájci hotel tulaja

2017 augusztus 15., kedd 13:04
670
Fotó: www.paradiesarosa.ch

Megbánta tettét, és levette a feliratot a wellness-részleg ajtajáról az a svájci hoteltulaj, aki írásban szólította fel a szálloda zsidó vendégeit, hogy legyenek szívesek használni a tust, mielőtt a vízbe merészkednek. 

Ruth Thomann és a Zürichtől délkeleti irányban 80 mérföldre fekvő Paradies Arosa hotel hétfőn reagált azokra a kommentekre, amelyek izraeli lapokban jelentek meg a hétvégén. 

A Jewish Telegraphic Agency hírügynökségnek elmondta azt is, hogy egyedül a zsidók mentek be pólóban és zuhany nélkül a medencébe, ezért címezte nekik az üzenetet. Ma már nem tenné, nem jelölné meg külön őket. 

Nem ez volt az egyetlen baj a zsidókkal. Mivel csak ők voltak jogosultak, hogy hozzáférjenek a szolgálati hűtőhöz, ezért nekik jelezték külön írásban, hogy legyenek szívesek csak a megjelölt időpontban nyitogatni a fridzsidert. 

Elmondta azt is, hogy miközben szeretné ha a zsidók jól éreznék magukat náluk, más vendégeket zavart a viselkedésük, a menedzsmentnek pedig mindenki kényelme egyaránt fontos. A zsidók főleg az Egyesült Királyságból, Belgiumból és Izraelből jöttek. 

"Nincs bajom a zsidókkal, általában szívesen látjuk őket nálunk (...) Talán rossz szavakat választottam meg, és szerencsésebb lett volna minden vendéget felszólítani, nem csak a zsidókat!"  

A dolog jelentősebb diplomáciai hullámokat vert: Tzipi Hotovely, Izrael külügyminiszter-helyettese a legmocskosabb antiszemitizmusnak titulálta az ügyet. Szerinte gyűlöletbűncselekmény történt. (JPost)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt