Barack Obama antirasszista tweetje a valaha volt legkedveltebb üzenet a Twitteren

2017 augusztus 16., szerda 4:24
160

Szerda reggelig már csaknem 2,8 millióan lájkolták, 1,15 millióan retweetelték és majd 45 ezren válaszoltak Barack Obama amerikai keleti parti idő szerint szombat kora esti tweetjére, amiben a charlottesville-i merénylet után üzent. A volt elnök nem utalt konkrétan a történtekre, a gázolásra, a zavargásokra, Lee tábornokra, a fehér fajvédőkre, vagy akár csak a történtek helyszínére. Sokkal általánosabb, örökérvényűbb üzenete volt, az is egy idézet. Nelson Mandela egyik híres mondata.

"Senki sem születik úgy, hogy egy másik embert bőrszíne, származása, vagy a vallása miatt utál."

A posztolás óta eltelt immár több mint három nap alatt Obama tweetje a valaha volt legkedveltebb tweet lett. Mostanáig, amikor ezeket a sorokat írom, már majdnem 2,8 millióan lájkolták, több mint 1,15 millióan retweetelték, és majdnem 45 ezren válaszoltak rá.

Obama két másik tweetben fejezte be az idézetet, azokat mostanáig 1,2, illetve 1 millióan lájkolták. A teljes idézet szerint "[a]z embereknek tanulniuk kell a gyűlöletet, de ha gyűlölni meg tudnak tanulni, akkor szeretni is meg lehet tanítani őket. Mert a szeretet természetesebben fakad az emberi szívből az ellentétjénél".

Obama mindezt Nelson Mandela Hosszú út a szabadságig címen magyarul is elérhető önéletrajzából idézte (ami sajnos épp nincs kéznél, így az idézett mondatokat most én fordítottam, nem a magyar kiadásból idéztem). (Via The Guadrian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt