Barack Obama antirasszista tweetje a valaha volt legkedveltebb üzenet a Twitteren

külföld
2017 augusztus 16., 04:24
comments 159

Szerda reggelig már csaknem 2,8 millióan lájkolták, 1,15 millióan retweetelték és majd 45 ezren válaszoltak Barack Obama amerikai keleti parti idő szerint szombat kora esti tweetjére, amiben a charlottesville-i merénylet után üzent. A volt elnök nem utalt konkrétan a történtekre, a gázolásra, a zavargásokra, Lee tábornokra, a fehér fajvédőkre, vagy akár csak a történtek helyszínére. Sokkal általánosabb, örökérvényűbb üzenete volt, az is egy idézet. Nelson Mandela egyik híres mondata.

link Forrás

"Senki sem születik úgy, hogy egy másik embert bőrszíne, származása, vagy a vallása miatt utál."

A posztolás óta eltelt immár több mint három nap alatt Obama tweetje a valaha volt legkedveltebb tweet lett. Mostanáig, amikor ezeket a sorokat írom, már majdnem 2,8 millióan lájkolták, több mint 1,15 millióan retweetelték, és majdnem 45 ezren válaszoltak rá.

link Forrás

Obama két másik tweetben fejezte be az idézetet, azokat mostanáig 1,2, illetve 1 millióan lájkolták. A teljes idézet szerint "[a]z embereknek tanulniuk kell a gyűlöletet, de ha gyűlölni meg tudnak tanulni, akkor szeretni is meg lehet tanítani őket. Mert a szeretet természetesebben fakad az emberi szívből az ellentétjénél".

Obama mindezt Nelson Mandela Hosszú út a szabadságig címen magyarul is elérhető önéletrajzából idézte (ami sajnos épp nincs kéznél, így az idézett mondatokat most én fordítottam, nem a magyar kiadásból idéztem). (Via The Guadrian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.