Gorka Sebestyén neje, Katharine Gorka vonatta vissza a fehér fajvédők ellen küzdő csoport kormányzati támogatását

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Néhány héttel a charlottesville-i merénylet előtt Donald Trump kormánya Katharine Gorka, Gorka Sebestyén felesége és Trump egyik tanácsadója ajánlására beszüntette a Life After Hate nevű, szélsőjobboldaliak deradikalizálásával foglalkozó csoport kormányzati támogatását.

A belbiztonsági minisztérium (DHS), amely egy kedden kiszivárgott, májusi keltezésű, az FBI-jal közös elemzésében a fehér fajvédőket nevezte az Egyesült Államokban legaktívabb és legveszélyesebb szélsőséges csoportnak, még januárban, Barack Obama távozása előtt napokkal ítélt meg 400 ezer dollárt a Life After Hate-nek. Gorkáné, aki férjéhez hasonlóan elvakultan muszlimellenes, már az elnöki átadás-átvételt intéző csapat tagjaként is ennek a támogatásnak a visszavonásáért küzdött, hogy a pénzt a fehér fajvédők elleni harc helyett a DHS és az FBI statisztikái alapján az Egyesült Államok területén belül feleannyi erőszakos cselekményért felelős "radikális iszlám terroristák" elleni harcra fordítsák.

Gorkáné mindezt arra alapozta, hogy ő maga nem fogadta el a DHS elemzésének eredményeit. Így hiába harcolt a DHS keretein belül működő Erőszakos Szélsőségek Elleni Program azért, hogy munkájuk részeként több figyelmet fordíthassanak az amerikai belföldi terrorizmusra, azon belül is a fehér fajvédőkre, a DHS június 23-án megvonta a támogatást a fehér fajvédők reintegrációs programjától. (Via Huffington Post)