Mugabe feleségét és potenciális utódját azzal vádolják, hogy Dél-Afrikában megtámadott egy modellt

Grace Mugabe, a zimbabwei elnök 52 éves felesége állítólag egy johannesburgi szállodai szobában támadt rá egy elektromos kábellel a 20 éves dél-afrikai modellre, Gabriella Engelsre, aki Rogert Mugabe két fiával volt a szobában.

Engels, aki hétfőn tett feljelentést, a homlokán sérült meg, így:

Engels szerint Grace Mugabe 10 testőre nem csinált semmit, csak nézte, ahogy az elnök felesége ütlegeli a modellt, közben az elnök két fia elmenekült a szállodából.

A dél-afrikai rendőrség közölte, hogy Grace Mugabe beleegyezett, hogy feladja magát a rendőrségen, de ezt nem tette meg, és nem tudni, hova lett.

Feltételezések szerint a 93 éves Robert Mugabét, aki 1980 óta vezeti Zimbabwét, hamarosan a mostani, második felesége válthatja a kormánypárt és az ország élén.

Fotó: Jekesai Njikizana/AFP

Grace Mugabe néhány hete Szingapúrban tette tönkre két újságíró kameráját. (Financial Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.