Trump szerint a baloldal is erőszakos volt Charlottesville-ben, és mindkét oldal felelős a történtekért

Donald Trump kedden a Trump Towernél tartott sajtótájékoztatóján a védelmében vette a Charlottesville-ben felvonuló szélsőjobboldali tüntetőket, és azt mondta: elítélte a neonácikat, elítélt sok különböző csoportot, de szerinte azok közül nem volt mindenki neonáci, nem mindegyikük a fehér felsőbbrendűséget hirdeti.

Trump azt mondta, ezért vár ilyen sokáig a nyilatkozattal az eseményekkel kapcsolatban, mert meg akarta ismerni a tényeket. 

Ugyanakkor elítélte a szélsőjobboldaliak ellen tüntető baloldaliakat is, mert szerinte az „alt-left” is nagyon-nagyon erőszakos volt, és kereste a konfliktust a szélsőjobboldali felvonulókkal. Az elnök újra azt mondta, hogy a történtekért mindkét oldal hibás.

Azok közül sokan azért voltak ott, hogy Robert E. Lee tábornok szobrának eltávolítása ellen tüntessenek”- értékelte az eseményeket Trump, majd hozzátette: „Ezen a héten Robert E. Lee, és ezen a héten Stonewall Jackson. George Washington lesz a következő? Fel kell tennünk a kérdést, hol fog ez megállni?”- ulalt arra, hogy Washingtonnak is voltak rabszolgái.

A tömegbe hajtó sofőrről, James Alex Fieldsről azt mondta „szégyen saját magára, a családjára és az országára nézve. Hívhatjuk terrorizmusnak. Hívhatjuk gyilkosságnak. Hívhatjuk, ahogy akarjuk.” (New York Times)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.