Burkában ment a parlamentbe az ausztrál bevándorlásellenes párt vezetője, hogy így kérje a burka betiltását

A bevándorlásellenes Egy Nemzet párt vezetője, Pauline Hanson egy fekete burkában érkezett meg az ausztrál parlament szenátusának ülésére.

Hanson az azonnali kérdések időszakára ment be a burkában, épp azért, hogy nemzetbiztonsági okokra hivatkozva a burka betiltása mellett érveljen. 

Nem járt sikerrel, George Brandis igazságügyi miniszter közölte vele, hogy a kormánykoalíció nem tervezi a burka betiltását. A miniszter válaszát felállva tapsolta meg az ellenzéki Munkáspárt és a zöldek, majd Brandis figyelmeztette is Hansont, hogy kerülje az olyan viselkedést, amit az ausztrál muszlimok sértőnek találhatnak. 

A miniszter elmondta azt is, hogy az országban mintegy félmillió muszlim él, és döntő többségük törvénytisztelő, jó polgára Ausztráliában. Teljesen összefér, hogy valaki egy törvénytisztelő ausztrál és hívő muszlim legyen egyszerre. Beszélt arról is, hogy igazságügyi miniszterként feladata a nemzetbiztonságra való fókuszálás, és a hírszerzési ügynökségek világosan megfogalmazták, hogy a szélsőségesek jelentette kockázat elleni fellépéshez az iszlám közösségekkel való szoros együttműködés a legjobb út. (Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.