Burkában ment a parlamentbe az ausztrál bevándorlásellenes párt vezetője, hogy így kérje a burka betiltását

külföld
2017 augusztus 17., 08:13
comments 98

A bevándorlásellenes Egy Nemzet párt vezetője, Pauline Hanson egy fekete burkában érkezett meg az ausztrál parlament szenátusának ülésére.

Hanson az azonnali kérdések időszakára ment be a burkában, épp azért, hogy nemzetbiztonsági okokra hivatkozva a burka betiltása mellett érveljen. 

link Forrás

Nem járt sikerrel, George Brandis igazságügyi miniszter közölte vele, hogy a kormánykoalíció nem tervezi a burka betiltását. A miniszter válaszát felállva tapsolta meg az ellenzéki Munkáspárt és a zöldek, majd Brandis figyelmeztette is Hansont, hogy kerülje az olyan viselkedést, amit az ausztrál muszlimok sértőnek találhatnak. 

A miniszter elmondta azt is, hogy az országban mintegy félmillió muszlim él, és döntő többségük törvénytisztelő, jó polgára Ausztráliában. Teljesen összefér, hogy valaki egy törvénytisztelő ausztrál és hívő muszlim legyen egyszerre. Beszélt arról is, hogy igazságügyi miniszterként feladata a nemzetbiztonságra való fókuszálás, és a hírszerzési ügynökségek világosan megfogalmazták, hogy a szélsőségesek jelentette kockázat elleni fellépéshez az iszlám közösségekkel való szoros együttműködés a legjobb út. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.