Kérvényt nyújtott be a Ku-Klux-Klan, hogy keresztet égethessenek egy hegy tetején, de elutasították az igényüket

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Georgia államban található Stone Mountain emlékpark igazgatósága elutasította a szélsőjobboldali szervezet kérelmét, hogy október 21-én keresztet égethessenek a park területén található hegy tetején. 

A hegy fontos helyszín a KKK életében, itt alapították meg másodszor a szervezetet 1915-ben. 

Joey Hobbs, a KKK "szent lovagja" ezért hivatalos kérelmet nyújtott be a park igazgatóságához. Azt írta, hogy 20 ember venne részt a rendezvényen, amin meggyújtanának egy keresztet a hegy tetején, majd 20 perc után már ott se lennének. 

Kérését nem meglepő módon elutasították. A határozatban az emlékhely vezetősége kifejtette azt is, hogy elítélik a Ku-Klux-Klan hitét és cselekedeteit, és szerintük az elutasítása a kérelemnek minden fél érdekét szolgálja. 

A park szóvivője később kitért arra is, hogy ismerve a KKK történelmét, a keresztégetés megfélemlítő tett lenne. A Ku-Klux-Klan korábban az üldözött feketéknek üzent lángoló keresztekkel. 

A parkban található egy hegybe vájt emlékmű is, ami olyan déli, konföderációs alakokra emlékezik, mint Jefferson Davis, Stonewall Jackson és Robert E Lee. Az elmúlt években többször is szerveztek fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportok rendezvényeket, de jellemzően ezeken több ellentüntető volt, mint résztvevő. 

Az igazgatóság biztonsági okokra hivatkozva 2016 áprilisában lefújt már egy rendezvényt, mert csak pár tucat náci jelent meg, viszont több száz ellentüntető. (Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.