Megfulladt egy magyar turista Bulgáriában

Egy 28 éves magyar turista a bulgáriai Pomorie közelében belefulladt a tengerbe. A bTV szerint a nőt egy rendőrségi csapat és a helyi tűzoltóság is kereste a helyszínen, végül a holttestét találták meg, amit novinite.com szerint megvizsgálnak, hogy kiderítsék, mi volt a halál pontos oka.

A szófiai nagykövetség munkatársai felvették a kapcsolatot a hatóságokkal, és értesítették az elhunyt hozzátartozóit – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-vel. Az ügyben eljáró konzul folyamatos kapcsolatban van a helyi hatóságokkal és a hozzátartozókkal, és minden konzuli segítséget megad a tragédiában érintett családtagoknak – írta a KKM.

A bolgár belügyminisztérium burgaszi igazgatósága korábban arról tájékoztatott: a hatóságokhoz helyi idő szerint hajnali 2 óra előtt nem sokkal érkezett a bejelentés az egyik szállodából arról, hogy egy nő szemtanúk szerint elsüllyedt a tengerben. A rendőrök és a Burgasz megyei tűz- és polgárvédelmi szolgálat munkatársai később megtalálták a nő holttestét. A 28 éves, a bolgár médiában G. N. monogrammal említett magyar nő Bécsben élt, és egy héttagú társasággal érkezett Pomoriébe nyaralni.

Egy 21 éves férfi – róla úgy tudni, nem magyar – szintén eltűnt a tengerben, Neszebar város közelében. A helyi sajtó szerint egy szikláról ugrott a vízbe, ez okozhatta a tragédiát. Az ő testét egyelőre nem találták meg a búvárok. (Blikk, MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.