Megfulladt egy magyar turista Bulgáriában

külföld
2017 augusztus 17., 16:35
comments 48

Egy 28 éves magyar turista a bulgáriai Pomorie közelében belefulladt a tengerbe. A bTV szerint a nőt egy rendőrségi csapat és a helyi tűzoltóság is kereste a helyszínen, végül a holttestét találták meg, amit novinite.com szerint megvizsgálnak, hogy kiderítsék, mi volt a halál pontos oka.

A szófiai nagykövetség munkatársai felvették a kapcsolatot a hatóságokkal, és értesítették az elhunyt hozzátartozóit – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-vel. Az ügyben eljáró konzul folyamatos kapcsolatban van a helyi hatóságokkal és a hozzátartozókkal, és minden konzuli segítséget megad a tragédiában érintett családtagoknak – írta a KKM.

A bolgár belügyminisztérium burgaszi igazgatósága korábban arról tájékoztatott: a hatóságokhoz helyi idő szerint hajnali 2 óra előtt nem sokkal érkezett a bejelentés az egyik szállodából arról, hogy egy nő szemtanúk szerint elsüllyedt a tengerben. A rendőrök és a Burgasz megyei tűz- és polgárvédelmi szolgálat munkatársai később megtalálták a nő holttestét. A 28 éves, a bolgár médiában G. N. monogrammal említett magyar nő Bécsben élt, és egy héttagú társasággal érkezett Pomoriébe nyaralni.

Egy 21 éves férfi – róla úgy tudni, nem magyar – szintén eltűnt a tengerben, Neszebar város közelében. A helyi sajtó szerint egy szikláról ugrott a vízbe, ez okozhatta a tragédiát. Az ő testét egyelőre nem találták meg a búvárok. (Blikk, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.