Megszületett a megerőszakolt 10 éves indiai lány gyereke

Kislánya született annak a 10 éves indiai lánynak, akitől a múlt hónapban egy helyi bíróság és az indiai legfelsőbb bíróság megtagadta az abortuszt, mondván, túl kockázatos lenne, mert a magzat már nagyon előrehaladott állapotban van (20 hét a határ). A szülést császármetszéssel hajtották végre Csandígarhban.

A BBC úgy tudja, a 2,5 kilós újszülött és a kislány is jól van, de az anyuka nem is tudja, hogy gyereket szült: azt mondták neki, azért duzzadt meg a hasa, mert egy nagy kő van benne. Az újszülött 35 hetesen jött világra, így az intenzív osztályon tartják pár napig. A helyi sajtó szerint a nagyszülők azt mondták, nem akarják, hogy közük legyen a babához, így meg se nézték, a gyerekről pedig egyelőre az állam fog gondoskodni, ha valaki nem fogadja örökbe.

2015-ös indiai tüntetés a nők elleni szexuális támadások ellenFotó: K. Asif/The India Today Group

A kislány azt mondta, az elmúlt 7 hónapban többször is megerőszakolta a nagybátyja, akit letartóztattak. Július közepén derült ki, hogy a gyerek terhes, amikor hasi fájdalmakra panaszkodott, és a szülei kórházba vitték. Az indiai hatóságok azt mondták, nem tudnak arról, hogy korábban volt olyan lány, aki ilyen fiatalon szült gyereket. (BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.