Megszületett a megerőszakolt 10 éves indiai lány gyereke

Kislánya született annak a 10 éves indiai lánynak, akitől a múlt hónapban egy helyi bíróság és az indiai legfelsőbb bíróság megtagadta az abortuszt, mondván, túl kockázatos lenne, mert a magzat már nagyon előrehaladott állapotban van (20 hét a határ). A szülést császármetszéssel hajtották végre Csandígarhban.

A BBC úgy tudja, a 2,5 kilós újszülött és a kislány is jól van, de az anyuka nem is tudja, hogy gyereket szült: azt mondták neki, azért duzzadt meg a hasa, mert egy nagy kő van benne. Az újszülött 35 hetesen jött világra, így az intenzív osztályon tartják pár napig. A helyi sajtó szerint a nagyszülők azt mondták, nem akarják, hogy közük legyen a babához, így meg se nézték, a gyerekről pedig egyelőre az állam fog gondoskodni, ha valaki nem fogadja örökbe.

2015-ös indiai tüntetés a nők elleni szexuális támadások ellenFotó: K. Asif/The India Today Group

A kislány azt mondta, az elmúlt 7 hónapban többször is megerőszakolta a nagybátyja, akit letartóztattak. Július közepén derült ki, hogy a gyerek terhes, amikor hasi fájdalmakra panaszkodott, és a szülei kórházba vitték. Az indiai hatóságok azt mondták, nem tudnak arról, hogy korábban volt olyan lány, aki ilyen fiatalon szült gyereket. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.