Életét vesztette a cambrilsi gázolás egyik sérültje

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
A cambrilsi merénylők Audi A3-asa. Hat járókelőt és egy rendőrt gázoltak el, mielőtt a rendőrök végeztek volna a támadókkal.Fotó: LLUIS GENE/AFP

A katalán katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a kórházban belehalt a sérüléseibe a péntek kora hajnali cambrilsi gázolásos támadás egyik áldozata. Cambrilsban péntek hajnalban hajtott járókelők közé egy Audi A3-as, aminek az öt utasa később rendőrökkel keveredett tűzharcba.

A rendőrök négyüket helyben agyonlőtték, az ötödik társuk a kórházba szállítás után vesztette életét. A lövöldözést megelőző gázolásos támadásban hat járókelő és egy rendőr sérült meg, a sérültek közül egyet életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, minden bizonnyal ő vesztette most az életét. Két másik áldozat súlyos sérüléseket szenvedett.

A cambrilsi áldozattal együtt immár 14 halottja van a csütörtök-pénteki katalóniai támadássorozatnak. A Ramblán végrehajtott gázolásos támadásban 13-an vesztették életüket. Rajtuk kívül életét vesztette még egy férfi, őt az autójában késeltek halálra - az egyelőre nem tisztázott, hogy ez az eset mennyiben függ össze a többi támadással.

Az áldozatokon kívül Cambrilsban öt terroristát is agyonlőttek a rendőrök, és egy ember életét vesztette abban a szerdai alcanari robbanásban is, amiről eredetileg azt hitték, hogy gázrobbanás volt, de most már úgy gondolják, hogy a terroristák készíthettek gázpalackokból pokolgépeket.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.