Életét vesztette a cambrilsi gázolás egyik sérültje

A cambrilsi merénylők Audi A3-asa. Hat járókelőt és egy rendőrt gázoltak el, mielőtt a rendőrök végeztek volna a támadókkal.Fotó: LLUIS GENE/AFP

A katalán katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a kórházban belehalt a sérüléseibe a péntek kora hajnali cambrilsi gázolásos támadás egyik áldozata. Cambrilsban péntek hajnalban hajtott járókelők közé egy Audi A3-as, aminek az öt utasa később rendőrökkel keveredett tűzharcba.

A rendőrök négyüket helyben agyonlőtték, az ötödik társuk a kórházba szállítás után vesztette életét. A lövöldözést megelőző gázolásos támadásban hat járókelő és egy rendőr sérült meg, a sérültek közül egyet életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, minden bizonnyal ő vesztette most az életét. Két másik áldozat súlyos sérüléseket szenvedett.

A cambrilsi áldozattal együtt immár 14 halottja van a csütörtök-pénteki katalóniai támadássorozatnak. A Ramblán végrehajtott gázolásos támadásban 13-an vesztették életüket. Rajtuk kívül életét vesztette még egy férfi, őt az autójában késeltek halálra - az egyelőre nem tisztázott, hogy ez az eset mennyiben függ össze a többi támadással.

Az áldozatokon kívül Cambrilsban öt terroristát is agyonlőttek a rendőrök, és egy ember életét vesztette abban a szerdai alcanari robbanásban is, amiről eredetileg azt hitték, hogy gázrobbanás volt, de most már úgy gondolják, hogy a terroristák készíthettek gázpalackokból pokolgépeket.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.