Életét vesztette a cambrilsi gázolás egyik sérültje

külföld
2017 augusztus 18., 08:52
comments 11
A cambrilsi merénylők Audi A3-asa. Hat járókelőt és egy rendőrt gázoltak el, mielőtt a rendőrök végeztek volna a támadókkal.
photo_camera A cambrilsi merénylők Audi A3-asa. Hat járókelőt és egy rendőrt gázoltak el, mielőtt a rendőrök végeztek volna a támadókkal. Fotó: LLUIS GENE/AFP

A katalán katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a kórházban belehalt a sérüléseibe a péntek kora hajnali cambrilsi gázolásos támadás egyik áldozata. Cambrilsban péntek hajnalban hajtott járókelők közé egy Audi A3-as, aminek az öt utasa később rendőrökkel keveredett tűzharcba.

link Forrás

A rendőrök négyüket helyben agyonlőtték, az ötödik társuk a kórházba szállítás után vesztette életét. A lövöldözést megelőző gázolásos támadásban hat járókelő és egy rendőr sérült meg, a sérültek közül egyet életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, minden bizonnyal ő vesztette most az életét. Két másik áldozat súlyos sérüléseket szenvedett.

A cambrilsi áldozattal együtt immár 14 halottja van a csütörtök-pénteki katalóniai támadássorozatnak. A Ramblán végrehajtott gázolásos támadásban 13-an vesztették életüket. Rajtuk kívül életét vesztette még egy férfi, őt az autójában késeltek halálra - az egyelőre nem tisztázott, hogy ez az eset mennyiben függ össze a többi támadással.

Az áldozatokon kívül Cambrilsban öt terroristát is agyonlőttek a rendőrök, és egy ember életét vesztette abban a szerdai alcanari robbanásban is, amiről eredetileg azt hitték, hogy gázrobbanás volt, de most már úgy gondolják, hogy a terroristák készíthettek gázpalackokból pokolgépeket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.