Erdogan arra biztatta a Németországban élő törököket, hogy ne szavazzanak a nagy pártokra

2017 augusztus 18., péntek 12:52
153

A török államfő egy isztambuli rendezvényen beszélt pénteken, ahol kitért arra is, mennyire megromlott országa viszonya Németországgal. Erdogan elítélte a német politika mainstream pártjait, és az Angela Merkel vezette CDU-t, illetve a szociáldemokratákat és a zöldeket egyenesen Törökország ellenségeinek nevezte.

Ezek azok a pártok, melyek határozottan elítélték a közelmúltban a török kormány autoriter fellépését, illetve a súlyos emberi jogi túlkapásokat. A helyzeten csak rontott, hogy Törökországban német állampolgárokat is őrizetbe vettek a közelmúltban. 

Erdogan most válaszul arra biztatta a Németországban élő törököket, hogy ne támogassák a közelgő választásokon ezeket a pártokat. Eltérő becslések szerint mintegy 2,5-4 millió Törökországból emigrált, vagy első- vagy másodgenerációs török bevándorló élhet Németországban. A török elnök szerint ez büszkeségi kérdés, és olyan pártokra kéne szavazniuk inkább, melyek nem ellenfelei Törökországnak. (AP, WaPo)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt