Erős címlapokkal jelentkeznek a legnagyobb amerikai lapok Charlottesville után

külföld
2017 augusztus 18., 6:28
comments 318

Nem is maga a szélsőjobboldali támadás, hanem az arra adott elnöki reakció volt, ami igazán tematizálta most a legismertebb heti folyóiratok címlapjait. A New Yorker és az Economist is Donald Trumpot rakta címlapjára, azért, mert az elnök nem ítélte el egyértelműen a rasszista erőszakot.

Az Economist szerkesztőségi vezércikket is közölt a témában, és ebben azt írták, Trump politikailag és erkölcsileg is alkalmatlan arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen. A cikk szerint Trump ugyan nem hirdeti a fehér felsőbbrendűséget, de mégis megbukott a legegyszerűbb politikai teszten: nem volt képes elítélni a nácikat. Ami után még a Ku-Klux-Klan egykori vezetője, David Duke is gratulált neki. 

Trump rögtön a charlottesville-i merénylet után valóban nem ítélte el egyértelműen a neonáci tüntetőket, és azt mondta, több oldal is felelős az erőszakért, másnap viszont újabb közleménnyel jelentkezett, melyben egyértelműbben fogalmazott. Majd jött a híressé vált keddi sajtótájékoztatója, ahol ismét visszatáncolt, és többek között arról beszélt, hogy mindkét oldalon voltak kiváló emberek a tömegben. 

Ez pedig a Time címlapja a héten:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt