Erős címlapokkal jelentkeznek a legnagyobb amerikai lapok Charlottesville után

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Nem is maga a szélsőjobboldali támadás, hanem az arra adott elnöki reakció volt, ami igazán tematizálta most a legismertebb heti folyóiratok címlapjait. A New Yorker és az Economist is Donald Trumpot rakta címlapjára, azért, mert az elnök nem ítélte el egyértelműen a rasszista erőszakot.

Az Economist szerkesztőségi vezércikket is közölt a témában, és ebben azt írták, Trump politikailag és erkölcsileg is alkalmatlan arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen. A cikk szerint Trump ugyan nem hirdeti a fehér felsőbbrendűséget, de mégis megbukott a legegyszerűbb politikai teszten: nem volt képes elítélni a nácikat. Ami után még a Ku-Klux-Klan egykori vezetője, David Duke is gratulált neki. 

Trump rögtön a charlottesville-i merénylet után valóban nem ítélte el egyértelműen a neonáci tüntetőket, és azt mondta, több oldal is felelős az erőszakért, másnap viszont újabb közleménnyel jelentkezett, melyben egyértelműbben fogalmazott. Majd jött a híressé vált keddi sajtótájékoztatója, ahol ismét visszatáncolt, és többek között arról beszélt, hogy mindkét oldalon voltak kiváló emberek a tömegben. 

Ez pedig a Time címlapja a héten:

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.