Meggyilkolták az egyik legismertebb elefántvédőt Afrikában

A tanzániai rendőrség indított nyomozást, miután Dar es-Salaam városában meggyilkolták az egyik legismertebb elefántvédőjét, Wayne Lottert. 

Az 51 éves korában megölt férfi korábban számos alkalommal kapott már halálos fenyegetéseket, mivel komoly ellenfele volt az orvvadászoknak. A Guardian értesülései szerint a férfit akkor lőtték le, amikor a város repteréről egy taxiban épp a szállodájába tartott. 

Fotó: Krissie Clark/PAMS Foundation

A Lotter által alapított PAMS Foundation nevű szervezet egész Afrika-szerte küzdött az elefántokra utazó orvvadászok ellen.

A dél-afrikai születésű férfi évtizedek óta az elefántok elszánt védelmezője volt. Az általa alapított NGO közleménye szerint bátran halt meg, azért, amiért a legszenvedélyesebben küzdött. 

A PAMS statisztikái szerint 32 ezer elefántot védtek meg, és több 1150 lőfegyver lefoglalásához járultak hozzá. Az NGO segített egy tanzániai bűnügyi nyomozócsoport felállításában is, melyek az elmúlt években komoly elefántagyarra szakosodott csempészbandákat lepleztek le. 2012 óta a külön erre a célra létrehozott hatóság 2000 orvvadászt tartóztatott le, ami Lotter saját becslése szerint megfelezte az orvvadászat mértékét Tanzániában. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.