Meggyilkolták az egyik legismertebb elefántvédőt Afrikában

ÁLLAT
2017 augusztus 18., 11:17
comments 94

A tanzániai rendőrség indított nyomozást, miután Dar es-Salaam városában meggyilkolták az egyik legismertebb elefántvédőjét, Wayne Lottert. 

Az 51 éves korában megölt férfi korábban számos alkalommal kapott már halálos fenyegetéseket, mivel komoly ellenfele volt az orvvadászoknak. A Guardian értesülései szerint a férfit akkor lőtték le, amikor a város repteréről egy taxiban épp a szállodájába tartott. 

photo_camera Fotó: Krissie Clark/PAMS Foundation

A Lotter által alapított PAMS Foundation nevű szervezet egész Afrika-szerte küzdött az elefántokra utazó orvvadászok ellen.

A dél-afrikai születésű férfi évtizedek óta az elefántok elszánt védelmezője volt. Az általa alapított NGO közleménye szerint bátran halt meg, azért, amiért a legszenvedélyesebben küzdött. 

A PAMS statisztikái szerint 32 ezer elefántot védtek meg, és több 1150 lőfegyver lefoglalásához járultak hozzá. Az NGO segített egy tanzániai bűnügyi nyomozócsoport felállításában is, melyek az elmúlt években komoly elefántagyarra szakosodott csempészbandákat lepleztek le. 2012 óta a külön erre a célra létrehozott hatóság 2000 orvvadászt tartóztatott le, ami Lotter saját becslése szerint megfelezte az orvvadászat mértékét Tanzániában. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.