"Nem félünk!", skandálták a terrortámadás áldozataira emlékezők Barcelona főterén

külföld
2017 augusztus 18., 11:56
Ezrek tisztelegtek augusztus 18-án az előző esti barcelonai terrortámadás áldozatai előtt a város főterén, a Placa Catalunyán. Az egy perces néma főhajtást követően tapsban törtek ki, majd azt skandálták, hogy "nem félünk". A megemlékezés végén a tömeg végigvonult a Ramblán, ahol az előző este egy furgon 13 embert gázolt halálra.
photo_camera Ezrek tisztelegtek augusztus 18-án az előző esti barcelonai terrortámadás áldozatai előtt a város főterén, a Placa Catalunyán. Az egy perces néma főhajtást követően tapsban törtek ki, majd azt skandálták, hogy "nem félünk". A megemlékezés végén a tömeg végigvonult a Ramblán, ahol az előző este egy furgon 13 embert gázolt halálra. Fotó: BURAK AKBULUT/Anadolu Agency

Egy perces néma főhajtással tisztelegtek a csütörtök esti barcelonai terrortámadás áldozatai előtt Barcelona főterén, a Placa Catalunyán. A megemlékezést követően az összegyült sokaság előbb hosszú tapsban tört ki, majd skandálásba kezdett. "Nem félünk" - üzenték a terroristáknak.

A Guardian beszámolója szerint a téren emlékezők nagyon figyeltek rá, hogy a megemlékezés se nemzeti, se politikai jelleget ne kapjon. De annyira, hogy amikor egy nő egy aprócska spanyol zászlót vett elő, többen is körbevették, hogy azonnal tegye el. "A nőt ez felzaklatta, de azért engedelmeskedett a kérésnek. Voltak, akik a nemzeti zászlóval akarták kifejezni a nemzeti összetartozást, de a többség szerint ez nem az az alkalom, amikor nacionalista üzeneteket kell megfogalmazni, legyen szó akár spanyol vagy katalán zászló lengetéséről" - mesélte a Guardiannak egy, a megemlékezésen részt vevő brit turista, Gary Fisher.

link Forrás

Fisher elmondása szerint a megemlékezés után a tömeg a Ramblán indult el lassú menetben "felemelő volt. Mindenki nagyon nyugodt és méltóságteli volt".

Fisher szerint amúgy a barcelonaiak nem voltak hajlandóak szakítani az életmódjukkal a terrortámadás miatt. Ő az előző este hajnali fél kettőig dolgozott, utána ment csak be a városba. "Benéztem pár kocsmába, mint csordultig tele volt emberekkel. A strand is tele volt, néhányan még röplabdáztak is" - mesélte.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.