Obi-Wan Kenobi külön filmet kaphat

FILM
2017 augusztus 18., 06:37
comments 176

Obi-Wan Kenobi jedimester karakteréről szólhat a harmadik Star Wars spin-off, azaz sorozaton kívüli, önálló cselekményű Star Wars-film - számolt be a The Hollywood Reporter és a Variety. 

A portálok meg nem nevezett forrásai szerint az egyelőre forgatókönyv nélküli produkció rendezéséről a brit Stephen Daldryval (Billy Elliott) folynak tárgyalások. A Disney stúdió nem kommentálta az értesüléseket.

A Disney 2012-ben vásárolta meg az űreposzt gyártó Lucasfilmet, és szinte azonnal bejelentette, hogy egy harmadik trilógiával, valamint további három különálló filmmel gazdagítja a Star Wars-univerzumot.

A Zsivány Egyes című első spin-off 2016-ban érkezett a mozikba, a Han Solóról szóló Star Wars-film munkálatai pedig jelenleg is folynak.

Az eredetileg a néhai Alec Guinness által megformált Obi-Wan Kenobi ismertette meg a fiatal Luke Skywalkert az Erővel az 1977-es Csillagok háborúja filmben. Kenobit hajdani tanítványa, Darth Vader öli meg.

A második trilógiában (1999-2005) Ewan McGregor alakította a fiatal Obi-Want. A The Hollywood Reporter szerint egyelőre nincs főszereplője az önálló Obi-Wan Kenobi-filmnek.

A harmadik Star Wars-trilógia első része, a 2015-ben bemutatott Star Wars - Az ébredő Erő című film a szereplők új generációját mutatta be a nézőknek: a főszerepeket a Reyt alakító Daisy Ridley és a Finnt játszó John Boyega vette át a korábbi hősöktől, akik szintén visszatértek a filmvászonra. Az űrsaga hetedik epizódjára világszerte több mint két milliárd dollárért váltottak jegyet a nézők.

A Rian Johnson írta és rendezte Star Wars: Az utolsó Jedik című nyolcadik rész idén december 14-én kerül a magyar mozikba. A kilencedik részt a tervek szerint 2019. májusában mutatják be. (MTI, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.