Obi-Wan Kenobi külön filmet kaphat

2017 augusztus 18., péntek 6:37
176

Obi-Wan Kenobi jedimester karakteréről szólhat a harmadik Star Wars spin-off, azaz sorozaton kívüli, önálló cselekményű Star Wars-film - számolt be a The Hollywood Reporter és a Variety. 

A portálok meg nem nevezett forrásai szerint az egyelőre forgatókönyv nélküli produkció rendezéséről a brit Stephen Daldryval (Billy Elliott) folynak tárgyalások. A Disney stúdió nem kommentálta az értesüléseket.

A Disney 2012-ben vásárolta meg az űreposzt gyártó Lucasfilmet, és szinte azonnal bejelentette, hogy egy harmadik trilógiával, valamint további három különálló filmmel gazdagítja a Star Wars-univerzumot.

A Zsivány Egyes című első spin-off 2016-ban érkezett a mozikba, a Han Solóról szóló Star Wars-film munkálatai pedig jelenleg is folynak.

Az eredetileg a néhai Alec Guinness által megformált Obi-Wan Kenobi ismertette meg a fiatal Luke Skywalkert az Erővel az 1977-es Csillagok háborúja filmben. Kenobit hajdani tanítványa, Darth Vader öli meg.

A második trilógiában (1999-2005) Ewan McGregor alakította a fiatal Obi-Want. A The Hollywood Reporter szerint egyelőre nincs főszereplője az önálló Obi-Wan Kenobi-filmnek.

A harmadik Star Wars-trilógia első része, a 2015-ben bemutatott Star Wars - Az ébredő Erő című film a szereplők új generációját mutatta be a nézőknek: a főszerepeket a Reyt alakító Daisy Ridley és a Finnt játszó John Boyega vette át a korábbi hősöktől, akik szintén visszatértek a filmvászonra. Az űrsaga hetedik epizódjára világszerte több mint két milliárd dollárért váltottak jegyet a nézők.

A Rian Johnson írta és rendezte Star Wars: Az utolsó Jedik című nyolcadik rész idén december 14-én kerül a magyar mozikba. A kilencedik részt a tervek szerint 2019. májusában mutatják be. (MTI, Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt