Óriási hajtóvadászat indult a 18 éves Moussa Oubakir után

2017 augusztus 18., péntek 12:10
357

Nagyon komoly rendőrségi akció zajlik Spanyolországban, a cél a barcelonai Las Ramblason elkövetett terrortámadás fő gyanúsítottjának, a 18 éves Moussa Oubakirnak a kézre kerítése. 

A gyanú szerint Oubakir a testvére papírjaival bérelte ki azt a furgont, amivel aztán a tömegbe hajtott Barcelonában, 13 embert meggyilkolva. A spanyol sajtóban két fotó köröz Moussa Oubakirról, amiket elvileg közösségi oldalakról szedtek. 

A merénylet után a furgon sofőrje gyalog menekült el a helyszínről. A katalán belügyminiszter, Joaquim Forn elmondása szerint bár a rendőrség a helyszínen volt, de nem tudták lelőni a menekülő terroristát, mert az utca tele volt emberekkel.

A spanyol sajtó értesülései szerint Oubakir két furgont bérelt, a másikat menekülésre szánhatta. Ezt órákkal a merénylet után a rendőrök találták meg Barcelonától északra, Vic városánál. 

Testvére, Driss Oubakir csütörtökön feladta magát a rendőrségen, letartóztatták. A húszas éveiben járó, marokkói születésű Oubakir azt állította a rendőröknek, hogy nem volt köze a merénylethez, és papírjait ellopták. 

A rendőrség a nap folyamán még két embert tartóztatott le. Egyikük meillai születésű, őt már csütörtökön elfogták, míg a másik férfit a katalán Ripoll városában fogták el pénteken. Nevüket, vagy hogy mivel gyanúsítják őket, egyelőre nem hozták nyilvánosságra. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt