Óriási hajtóvadászat indult a 18 éves Moussa Oubakir után

külföld
2017 augusztus 18., 12:10
comments 352

Nagyon komoly rendőrségi akció zajlik Spanyolországban, a cél a barcelonai Las Ramblason elkövetett terrortámadás fő gyanúsítottjának, a 18 éves Moussa Oubakirnak a kézre kerítése. 

A gyanú szerint Oubakir a testvére papírjaival bérelte ki azt a furgont, amivel aztán a tömegbe hajtott Barcelonában, 13 embert meggyilkolva. A spanyol sajtóban két fotó köröz Moussa Oubakirról, amiket elvileg közösségi oldalakról szedtek. 

A merénylet után a furgon sofőrje gyalog menekült el a helyszínről. A katalán belügyminiszter, Joaquim Forn elmondása szerint bár a rendőrség a helyszínen volt, de nem tudták lelőni a menekülő terroristát, mert az utca tele volt emberekkel.

A spanyol sajtó értesülései szerint Oubakir két furgont bérelt, a másikat menekülésre szánhatta. Ezt órákkal a merénylet után a rendőrök találták meg Barcelonától északra, Vic városánál. 

Testvére, Driss Oubakir csütörtökön feladta magát a rendőrségen, letartóztatták. A húszas éveiben járó, marokkói születésű Oubakir azt állította a rendőröknek, hogy nem volt köze a merénylethez, és papírjait ellopták. 

A rendőrség a nap folyamán még két embert tartóztatott le. Egyikük meillai születésű, őt már csütörtökön elfogták, míg a másik férfit a katalán Ripoll városában fogták el pénteken. Nevüket, vagy hogy mivel gyanúsítják őket, egyelőre nem hozták nyilvánosságra. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.