Óriási hajtóvadászat indult a 18 éves Moussa Oubakir után

Nagyon komoly rendőrségi akció zajlik Spanyolországban, a cél a barcelonai Las Ramblason elkövetett terrortámadás fő gyanúsítottjának, a 18 éves Moussa Oubakirnak a kézre kerítése. 

A gyanú szerint Oubakir a testvére papírjaival bérelte ki azt a furgont, amivel aztán a tömegbe hajtott Barcelonában, 13 embert meggyilkolva. A spanyol sajtóban két fotó köröz Moussa Oubakirról, amiket elvileg közösségi oldalakról szedtek. 

A merénylet után a furgon sofőrje gyalog menekült el a helyszínről. A katalán belügyminiszter, Joaquim Forn elmondása szerint bár a rendőrség a helyszínen volt, de nem tudták lelőni a menekülő terroristát, mert az utca tele volt emberekkel.

A spanyol sajtó értesülései szerint Oubakir két furgont bérelt, a másikat menekülésre szánhatta. Ezt órákkal a merénylet után a rendőrök találták meg Barcelonától északra, Vic városánál. 

Testvére, Driss Oubakir csütörtökön feladta magát a rendőrségen, letartóztatták. A húszas éveiben járó, marokkói születésű Oubakir azt állította a rendőröknek, hogy nem volt köze a merénylethez, és papírjait ellopták. 

A rendőrség a nap folyamán még két embert tartóztatott le. Egyikük meillai születésű, őt már csütörtökön elfogták, míg a másik férfit a katalán Ripoll városában fogták el pénteken. Nevüket, vagy hogy mivel gyanúsítják őket, egyelőre nem hozták nyilvánosságra. (BBC)