Öt hét börtön után már szabadulhat is Kulcsár Attila

2017 augusztus 18., péntek 3:45
109
Kulcsár Attila vádlott (elöl jobbra) az ellene és társai ellen sikkasztás, vesztegetés és más bűncselekmények miatt folyó megismételt eljárás tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2015. december 29-én (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI) Fotó: Koszticsák Szilárd

Öt hete vonult börtönbe Kulcsár Attila, a 2003-ban kipattant brókerbotrány főszereplője, akit még a magyar igazságszolgáltatás lépcéjével mérve is rendkívül sokáig húzódó perben végül 2017 nyarán ítéltek el jogerősen öt év bortonre. Most pedig már szabadulhat is.

A Magyar Idők értesülései szerint a jövő héten már ki is jöhet a börtönből, mert a majd másfél évtizedik húzódó eljárás során annyi időt töltött előzetes letartóztatásban, házi őrizetben és lakhelyelhagyási tilalom alatt, hogy ötéves börtönbüntetéséből mintössze másfél hónapot kell letöltenie. És még így is rosszul járt, mert az elmúlt 14 évből összesen nyolcat töltött kényszerintézkedés hatálya alatt, ezért egy ideig úgy tűnt, hogy egyáltalán nem kell majd börtönbe vonulnia az ítélet után. Végül a hatóságok bonyolult számításokkal arra jutottak, hogy másfél hónapot mégis ülnie kell.

Kulcsár Attila a brókerügy elsőrendű vádlottja volt. A brókerügy egy, még a múlt század végén indult bűncselekménysorozat, melynek során Kulcsár Attila 1998-2003 között rendkívül magas hozamokat ígérve jogosulatlanul forgatta ügyfelei, köztük állami vállalatok és önkormányzatok pénzét. A piramisjátékra hajazó rendszer persze beomlott, a sikkasztással okozott kárt az ügyészség 8,3 milliárd forintra becsülte. Kulcsár ellen három év nyomozás után, 2006-ban indult per, ám az ebben hozott ítéletet másodfokon megalapozatlansága miatt megsemmisítették, és új eljárást rendeltek el. A megismételt eljárásban 2015 decemberében született első fokon ítélet, ezt enyhítette márciusban jogerősen a táblabíróság.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt