Áder János azt mondta a határvédelemről szóló beszédében, hogy határtalanul kell szeretnünk a hazánkat

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Könnyen összezavarodhatott, aki Áder János augusztus 20-i beszédéből szeretett volna fogódzót találni erre az évre. A köztársasági elnök beszédírói ugyanis egy meghökkentő képzavarral készültek az ünnepre.

Áder először még arról beszélt, hogy ismét védenünk kell határainkat, meg kell védenünk azt a független, szabad és európai országot, amelyet Szent István óta magyarok millióinak áldozata, jelleme és munkája formált.

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Majd miután elmonta, hogy az éppen aktuális mondanivalója hogyan vág egybe azzal, amit Szent István és Szent László tett, Áder megemlítette azokat a generációkat is, „amelyeknek kevés győzelem, de annál több megpróbáltatás jutott, szüleink, nagyszüleink nemzedékéről, akiknek életében több volt a várakozás, mint a beteljesülés”.

Végül egy merész csavarral arra futtatta ki a határvédelemtől elindított gondolatmenetét, hogy határtalanul kell szeretnünk a hazánkat:

„Elég, ha ugyanúgy szeretjük ezt a közös hazát, ahogy szüleink és azok szülei tették. Határtalanul. Mert a haza minden előtt.”

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.