Lehet, hogy még a vízi parádét is elmossa az eső

időjárás
2017 augusztus 20., 03:08
comments 88

Esővel indul az egyébként is hétvégére eső ünnepnap , ami azért nem a legjobb kombináció. A meteorológiai szolgálat  Budapestre, Pest megyére, Heves és Nógrád megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a sok eső miatt. Az érintett területeken 24 óra alatt több mint 20 milliméternyi eső hullhat. 

Aztán délutántól a Dunántúlon, kora estétől a középső megyékben is felszakadozik a felhőzet. Az esti órákban főleg az ország keleti, északkeleti harmadán eshet még.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul, a tartósan borult, csapadékos helyeken lesz a hűvösebb, de a Tiszántúlon még 25 fok fölémehet a higanyszál. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Az augusztus 20-ai központi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője szombat délután  az MTI-nek azt mondta, hogy a nap folyamán a friss információk, meteorológiai előrejelzések alapján döntenek arról, hogy szükséges-e az egyes programok módosítása.

 Kara Ákos szerint reggel döntenek arról, hogy a délelőtti vízi és légi parádét milyen módon lehet majd megtartani, szükség esetén egyes programelemek változhatnak. 

Az esti budapesti tűzijáték szempontjából is kiemelt szempont az időjárás. Az esetleges erős szél, illetve másodfokú (narancs), vagy harmadfokú (piros) riasztás befolyásolhatja a biztonságos lebonyolítást. (MTI/met.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.