Meghalt Jerry Lewis

Vasárnap reggel 91 évesen elhunyt Jerry Lewis színész, Hollywood egyik legsikeresebb humoristája. A család közleménye szerint a színész természetes halált halt Las Vegas-i otthonában.

Jerry Lewis 1976 májusán a svájci Montreux-ben.Fotó: Bajzát István/dpa/AFP

Newarkban született orosz-zsidó szülők gyerekeként, Joseph Levitch néven. 5 évesen kezdett fellépni a show-bizniszben dolgozó szülei mellett. Lewis tíz éven át dolgozott Dean Martinnal, ezalatt 16 filmet forgattak együtt, amiknek a többsége nagy siker volt. Egy időben ő volt a legjobban fizetett hollywoodi színész, máskor a Broadwayen kereste ő a legtöbbet, de íróként is sikeres volt.

Olyan filmekben játszott, mint a Hamupipőke, a Lökött londiner, a Dilidoki (aminek a remake-je volt a Bölcsek kövére), de komoly szerepe is volt: egy mogorva humoristát játszott Robert De Niro mellett Martin Scorsese 1982-es filmjében, a Komédia királyában.

Az utóbbi tíz évben a jobboldali nézetei, illetve egyes xenofób poénjai, megjegyzései miatt kevésbé volt közkedvelt. (BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.