Meghalt Jerry Lewis

GYÁSZ
2017 augusztus 20., 19:00
comments 32

Vasárnap reggel 91 évesen elhunyt Jerry Lewis színész, Hollywood egyik legsikeresebb humoristája. A család közleménye szerint a színész természetes halált halt Las Vegas-i otthonában.

Jerry Lewis 1976 májusán a svájci Montreux-ben.
photo_camera Jerry Lewis 1976 májusán a svájci Montreux-ben. Fotó: Bajzát István/dpa/AFP

Newarkban született orosz-zsidó szülők gyerekeként, Joseph Levitch néven. 5 évesen kezdett fellépni a show-bizniszben dolgozó szülei mellett. Lewis tíz éven át dolgozott Dean Martinnal, ezalatt 16 filmet forgattak együtt, amiknek a többsége nagy siker volt. Egy időben ő volt a legjobban fizetett hollywoodi színész, máskor a Broadwayen kereste ő a legtöbbet, de íróként is sikeres volt.

Olyan filmekben játszott, mint a Hamupipőke, a Lökött londiner, a Dilidoki (aminek a remake-je volt a Bölcsek kövére), de komoly szerepe is volt: egy mogorva humoristát játszott Robert De Niro mellett Martin Scorsese 1982-es filmjében, a Komédia királyában.

Az utóbbi tíz évben a jobboldali nézetei, illetve egyes xenofób poénjai, megjegyzései miatt kevésbé volt közkedvelt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.