Orbán és Kövér is ellógott a zászlófelvonásról

ünnep
2017 augusztus 20., 07:30
comments 199

Locsogó esőben húzták fel a nemzeti lobogót az augusztus 20-i állami ünnepen, vasárnap reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. A közjogi méltóságaink közül csak Áder János köztársasági elnök állt ki az esőre. Úgy látszik, hogy Orbán Viktor még nem ért vissza a szabadságról, Kövér László pedig egyelőre letudta az ünneplést szombaton Zalaegerszegen azzal, hogy átadott egy kettős keresztet.

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Áder a Kossuth téren felavatott tisztek előtt arról beszélt, hogy három évtizeddel szabadságunk visszanyerése után „újra látnunk kell, hogy csak az lehet igazán a miénk, amit újra és újra képesek vagyunk megvédeni”.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem újonnan végzett honvédtisztjelöltjei esküt tesznek a budapesti Kossuth téren.
photo_camera A Nemzeti Közszolgálati Egyetem újonnan végzett honvédtisztjelöltjei esküt tesznek a budapesti Kossuth téren. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Áder János mellett Simicskó István honvédelmi miniszter képviselte a kormány. Ő aról beszélt, hogy amíg vannak ilyen magyar fiatalok, akik a katonai hivatást választják, és esküjük szerint akár életüket is feláldoznák az ország védelmében, „addig van nemzeti jövőnk”. Hozzátette: ahhoz, hogy gyermekeink, unokáink számára megőrizzük Magyarországot, és magyarként élhessenek itt, meg kell védeni az ország határait, fel kell lépni az olyan veszélyek ellen, mint a tömeges illegális bevándorlás, a terrorizmus. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.