Orbán és Kövér is ellógott a zászlófelvonásról

Locsogó esőben húzták fel a nemzeti lobogót az augusztus 20-i állami ünnepen, vasárnap reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. A közjogi méltóságaink közül csak Áder János köztársasági elnök állt ki az esőre. Úgy látszik, hogy Orbán Viktor még nem ért vissza a szabadságról, Kövér László pedig egyelőre letudta az ünneplést szombaton Zalaegerszegen azzal, hogy átadott egy kettős keresztet.

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Áder a Kossuth téren felavatott tisztek előtt arról beszélt, hogy három évtizeddel szabadságunk visszanyerése után „újra látnunk kell, hogy csak az lehet igazán a miénk, amit újra és újra képesek vagyunk megvédeni”.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem újonnan végzett honvédtisztjelöltjei esküt tesznek a budapesti Kossuth téren.Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Áder János mellett Simicskó István honvédelmi miniszter képviselte a kormány. Ő aról beszélt, hogy amíg vannak ilyen magyar fiatalok, akik a katonai hivatást választják, és esküjük szerint akár életüket is feláldoznák az ország védelmében, „addig van nemzeti jövőnk”. Hozzátette: ahhoz, hogy gyermekeink, unokáink számára megőrizzük Magyarországot, és magyarként élhessenek itt, meg kell védeni az ország határait, fel kell lépni az olyan veszélyek ellen, mint a tömeges illegális bevándorlás, a terrorizmus. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.