Súlyos érzelmi sokkot kapott a rendőr, aki az öt cambrilsi terroristából négyet is agyonlőtt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A katalán rendőrnő, aki lelőtte a cambrilsi terrortámadás négy elkövetőjét, súlyos emocionális sokkot szenvedett – közölte az El Mundo. A cambrilsi hősnek elnevezett rendőrtiszt, aki korábban a spanyol idegenlégió tagja volt, az ilyen fajta traumák kezelésére szakosodott rendőrségi pszichológusoktól kap segítséget.

A rendőrnő lőfegyverével megölt négy férfit az öt elkövető közül, akik felfegyverkezve akartak támadást elkövetni a Barcelonától 170 km-re délre fekvő tengerparti városban néhány órával a barcelonai, 13 halálos áldozatot követelő terrorcselekmény után.

A barcelonai támadás után 8 órával Cambrilsban a terroristák áthajtottak egy rendőrségi ellenőrző ponton, és megpróbáltak áthajtani egy másodikon is, miközben minden útjukba kerülő embert megpróbáltak elütni, majd amikor a kocsijuk balesetet szenvedett, halálra késeltek egy nőt.

A rendőrnő szakértők szerint „rendkívüli gyors döntéshozó képességgel” avatkozott be, és megakadályozta, hogy további áldozatok essenek.  Az El Mundo riportja szerint a rendőrnő maga jelentkezett további szolgálatra az után, hogy a rendőrség elrendelte a biztonsági intézkedések fokozását a barcelonai merénylet után.

Katalán rendőrök állnak egy ripolli ház előtt egy házkutatás során.Fotó: Pau Barrena/AFP

A hatóságok mindent megtesznek azért, hogy titokban tartsák a cambrilsi hős kilétét, nehogy dzsihádista bosszúakció célpontjává váljon. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.