Súlyos érzelmi sokkot kapott a rendőr, aki az öt cambrilsi terroristából négyet is agyonlőtt

2017 augusztus 20., vasárnap 15:15
282

A katalán rendőrnő, aki lelőtte a cambrilsi terrortámadás négy elkövetőjét, súlyos emocionális sokkot szenvedett – közölte az El Mundo. A cambrilsi hősnek elnevezett rendőrtiszt, aki korábban a spanyol idegenlégió tagja volt, az ilyen fajta traumák kezelésére szakosodott rendőrségi pszichológusoktól kap segítséget.

A rendőrnő lőfegyverével megölt négy férfit az öt elkövető közül, akik felfegyverkezve akartak támadást elkövetni a Barcelonától 170 km-re délre fekvő tengerparti városban néhány órával a barcelonai, 13 halálos áldozatot követelő terrorcselekmény után.

A barcelonai támadás után 8 órával Cambrilsban a terroristák áthajtottak egy rendőrségi ellenőrző ponton, és megpróbáltak áthajtani egy másodikon is, miközben minden útjukba kerülő embert megpróbáltak elütni, majd amikor a kocsijuk balesetet szenvedett, halálra késeltek egy nőt.

A rendőrnő szakértők szerint „rendkívüli gyors döntéshozó képességgel” avatkozott be, és megakadályozta, hogy további áldozatok essenek.  Az El Mundo riportja szerint a rendőrnő maga jelentkezett további szolgálatra az után, hogy a rendőrség elrendelte a biztonsági intézkedések fokozását a barcelonai merénylet után.

Katalán rendőrök állnak egy ripolli ház előtt egy házkutatás során. Fotó: Pau Barrena/AFP

A hatóságok mindent megtesznek azért, hogy titokban tartsák a cambrilsi hős kilétét, nehogy dzsihádista bosszúakció célpontjává váljon. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt