Tízezrek tüntettek Bostonban a rasszizmus ellen

külföld
2017 augusztus 20., 05:39
comments 241

Több tízezer antirasszista tüntető vonult fel Bostonban, hogy a egy Szólásszabadság nevű jobboldali csoport tüntetése ellen tiltakozzon. Bár a csoport elhatárolódott a neonáciktól és a fajvédőktől, a felszólalók közé először bekerült néhány szélsőjobboldali aktivista is. Később a biztonságuk érdekében őket levették a programról.

photo_camera Fotó: Scott Eisen/AFP

A jobboldali tüntetés csak egy kisebb tömeget vonzott, ami ráadásul gyorsan fel is oszlott. Mivel a charlottesville-i események óta nagy a feszültség, a résztvevőket a rendőrség kísérte el a helyszínről.

photo_camera Fotó: Scott Eisen/AFP

A Boston Herald szerint 30 ezer antirasszista ellentüntető vonult fel a városban, akik körülvették a jobboldali tüntetőket, de nem csaptak össze velük. Több ellentüntető is a Charlottesville-ben meghalt Heather Heyert ábrázoló matricát ragasztott magára.

link Forrás

A környékre több száz rendőrt vezényeltek, néhány ellentüntető összebalhézott velük. A rendőrség közleménye szerint kövekkel és húggyal teli palackokkal dobálták meg a járőröket. Az összecsapások miatt 33 embert vettek őrizetbe.

photo_camera Fotó: SPENCER PLATT/AFP

Donald Trump a Twitteren előszörrendőrellenes agitátoroknak” nevezte a tüntetőket, hozzátette, hogy a rendőrség kemény és okos. Később arról írt, hogy „az országunk már évtizedek óta megosztott. Néha tüntetned kell, hogy ez meggyógyuljon, és meg fogunk gyógyulni, és erősebbek leszünk, mint valaha”. Végül pedig köszönetet mondott a bostoni tüntetőknek, akik felemelték a szavukat a fanatizmus és gyűlölet ellen. (BBC/Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.