Tízezrek tüntettek Bostonban a rasszizmus ellen

Több tízezer antirasszista tüntető vonult fel Bostonban, hogy a egy Szólásszabadság nevű jobboldali csoport tüntetése ellen tiltakozzon. Bár a csoport elhatárolódott a neonáciktól és a fajvédőktől, a felszólalók közé először bekerült néhány szélsőjobboldali aktivista is. Később a biztonságuk érdekében őket levették a programról.

Fotó: Scott Eisen/AFP

A jobboldali tüntetés csak egy kisebb tömeget vonzott, ami ráadásul gyorsan fel is oszlott. Mivel a charlottesville-i események óta nagy a feszültség, a résztvevőket a rendőrség kísérte el a helyszínről.

Fotó: Scott Eisen/AFP

A Boston Herald szerint 30 ezer antirasszista ellentüntető vonult fel a városban, akik körülvették a jobboldali tüntetőket, de nem csaptak össze velük. Több ellentüntető is a Charlottesville-ben meghalt Heather Heyert ábrázoló matricát ragasztott magára.

A környékre több száz rendőrt vezényeltek, néhány ellentüntető összebalhézott velük. A rendőrség közleménye szerint kövekkel és húggyal teli palackokkal dobálták meg a járőröket. Az összecsapások miatt 33 embert vettek őrizetbe.

Fotó: SPENCER PLATT/AFP

Donald Trump a Twitteren előszörrendőrellenes agitátoroknak” nevezte a tüntetőket, hozzátette, hogy a rendőrség kemény és okos. Később arról írt, hogy „az országunk már évtizedek óta megosztott. Néha tüntetned kell, hogy ez meggyógyuljon, és meg fogunk gyógyulni, és erősebbek leszünk, mint valaha”. Végül pedig köszönetet mondott a bostoni tüntetőknek, akik felemelték a szavukat a fanatizmus és gyűlölet ellen. (BBC/Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.