Tízezrek tüntettek Bostonban a rasszizmus ellen

2017 augusztus 20., vasárnap 5:39
241

Több tízezer antirasszista tüntető vonult fel Bostonban, hogy a egy Szólásszabadság nevű jobboldali csoport tüntetése ellen tiltakozzon. Bár a csoport elhatárolódott a neonáciktól és a fajvédőktől, a felszólalók közé először bekerült néhány szélsőjobboldali aktivista is. Később a biztonságuk érdekében őket levették a programról.

Fotó: Scott Eisen/AFP

A jobboldali tüntetés csak egy kisebb tömeget vonzott, ami ráadásul gyorsan fel is oszlott. Mivel a charlottesville-i események óta nagy a feszültség, a résztvevőket a rendőrség kísérte el a helyszínről.

Fotó: Scott Eisen/AFP

A Boston Herald szerint 30 ezer antirasszista ellentüntető vonult fel a városban, akik körülvették a jobboldali tüntetőket, de nem csaptak össze velük. Több ellentüntető is a Charlottesville-ben meghalt Heather Heyert ábrázoló matricát ragasztott magára.

A környékre több száz rendőrt vezényeltek, néhány ellentüntető összebalhézott velük. A rendőrség közleménye szerint kövekkel és húggyal teli palackokkal dobálták meg a járőröket. Az összecsapások miatt 33 embert vettek őrizetbe.

Fotó: SPENCER PLATT/AFP

Donald Trump a Twitteren előszörrendőrellenes agitátoroknak” nevezte a tüntetőket, hozzátette, hogy a rendőrség kemény és okos. Később arról írt, hogy „az országunk már évtizedek óta megosztott. Néha tüntetned kell, hogy ez meggyógyuljon, és meg fogunk gyógyulni, és erősebbek leszünk, mint valaha”. Végül pedig köszönetet mondott a bostoni tüntetőknek, akik felemelték a szavukat a fanatizmus és gyűlölet ellen. (BBC/Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt