1 millió forintnyi hamis pénzt csináltak otthon, nyomtatóval

A Kisvárdai Rendőrkapitányság pénzhamisítás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 29 éves fényeslitkei nő és élettársa, egy 28 éves fényeslitkei férfi ellen. A gyanúsítottak otthon hamis magyar bankjegyeket készítettek. Gyakorlatilag nyomtatóval:

Fotó: police.hu

A leutánzott, hamis pénzzel a nő pénteken előbb egy lövőpetri élelmiszerboltban fizetett, majd átmentek egy nyírlövői üzletbe, ahol az eladónő egyből észrevette, hogy a 20 ezres nem valódi. Szólt, hogy hívja a rendőröket, mire a nő kikapta a kezéből a hamis pénzt, és elszaladt.

Fotó: police.hu

A rendőrök a párost Baktalórántházán fogták el, majd előállították őket a Kisvárdai Rendőrkapitányságra. A kihallgatásukon beismerő vallomást tettek. Azt mondták, az elmúlt héten több településen jártak, főleg boltokban vagy kocsmákban próbáltak meg fizetni a hamis bankjegyekkel. A nyomozók tőlük különböző címletekben közel 1 millió forint értékű hamis pénzt foglaltak le. A rendőrök a gyanúsítottakat őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat. (police.hu)