1 millió forintnyi hamis pénzt csináltak otthon, nyomtatóval

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Kisvárdai Rendőrkapitányság pénzhamisítás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 29 éves fényeslitkei nő és élettársa, egy 28 éves fényeslitkei férfi ellen. A gyanúsítottak otthon hamis magyar bankjegyeket készítettek. Gyakorlatilag nyomtatóval:

Fotó: police.hu

A leutánzott, hamis pénzzel a nő pénteken előbb egy lövőpetri élelmiszerboltban fizetett, majd átmentek egy nyírlövői üzletbe, ahol az eladónő egyből észrevette, hogy a 20 ezres nem valódi. Szólt, hogy hívja a rendőröket, mire a nő kikapta a kezéből a hamis pénzt, és elszaladt.

Fotó: police.hu

A rendőrök a párost Baktalórántházán fogták el, majd előállították őket a Kisvárdai Rendőrkapitányságra. A kihallgatásukon beismerő vallomást tettek. Azt mondták, az elmúlt héten több településen jártak, főleg boltokban vagy kocsmákban próbáltak meg fizetni a hamis bankjegyekkel. A nyomozók tőlük különböző címletekben közel 1 millió forint értékű hamis pénzt foglaltak le. A rendőrök a gyanúsítottakat őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat. (police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.