A terrortámadás után a Barcelona balhátvédje is a helyszínre sietett elsősegélyt nyújtani a sebesülteknek

Lucas Dignét, az FC Barcelona balhátvédjét ünnepli a spanyol sajtó, miután kiderült, hogy a csütörtöki, eddig 15 halálos áldozattal járó barcelonai gázolásos merénylet után a Ramblán elsősegélyt nyújtson a sérülteknek.

A francia labdarúgó, aki a Rambla egyik végén lévő Placa de Catalunya egyik emeleti lakásán lakik, a nagy zaj miatt perceken belül lesietett a sétálóutcára. Felajánlotta, hogy elsősegélyt nyújt, igaz, erre nem volt sok ideje, mert a hatóságok hamar átvették az irányítást, és elküldtek mindenkit, aki segíteni próbált, mert még nem volt világos, hogy véget ért-e a terrorakció.

Fotó: Manuel Blondeau/AOP Press/DPPI

A Camp Nou stadionban vasárnap este a Blaugrana és a Real Betis meccse előtt egyperces csenddel tisztelegtek az áldozatok előtt. (Marca)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.