A DK az ellenzék által összehívott rendkívüli parlamenti ülést is bojkottálja

2017 augusztus 21., hétfő 8:39
243

Rendkívüli ülést tart ma a Parlament az ellenzék kezdeményezésére. Az ülés biztos határozatképtelen lesz, mert a Fidesz már előre bejelentette távolmaradását. A Fideszhez most a Demokratikus Koalíció is csatlakozott, mely ugyan az ülés összehívását még támogatta, de most azt közölte, hogy a Népszabadság bezárása elleni tiltakozásként ezt a részben a kezdeményezésükre összehívott rendkívüli ülést is bojkottálni fogja. Mint írták, tavaly ősz óta kizárólag a kétharmados döntések megakadályozása miatt vesznek részt a határozathozatalban.

A parlament rendkívüli ülésének témája a felsőoktatási törvény módosításának hatályon kívül helyezése volna. Ez az a törvény, amely teljesíthetetlen feltételekhez köti a CEU működését - olyan feltételekhez, amelyekből a jelek szerint már maga a kormány is engedett, mert több heti értelmetlen harcát feladva immár megelégszik azzal, ha a témában nem illetékes, így tárgyalásképtelen amerikai szövetségi kormány helyett a témában illetékes és tárgyalóképes New York állammal tárgyal a CEU sorsáról, még ha a törvény alapján az Egyesült Államokkal kéne is tárgyalni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt