Ferenc pápa: Be kell fogadni a bevándorlókat, mert az egyén biztonsága fontosabb a nemzeténél

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Fotó: ANDREAS SOLARO

"Az emberi méltóság tiszteletben tartása arra kötelez, hogy mindig elsőbbséget adjunk az egyén biztonságának a nemzetéhez képest"

 - nyilatkozta hétfőn a Migránsok és Menekültek Világnapjával összefüggésben Ferenc pápa. Az MTI szerint a világnapra csak 2018 január 14-én kerül sor, de a pápa már most azt üzente, hogy a személyi okmányok nélkül érkezőket is szívesen kell fogadniuk nemzeteknek, és elemi felelőssége a kormányoknak, hogy segítség a háborúk és a nyomor elől menekülőket. 

"Szélesebb lehetőségeket kell kínálni a migránsoknak és menekülteknek, hogy biztonságosan és törvényesen léphessenek be célországukba. Gyorsítani és egyszerűsíteni kell a humanitárius vízumok megadásának, a családok egyesítésének eljárását. Az újonnan érkezőknek megfelelő és emberhez méltó elhelyezést kell felajánlani, biztosítani kell hitük és vallásuk gyakorlásának szabadságát, és segíteni beolvadásukat" - állt még az üzenetben, amiben a pápa arra is emlékeztette az országvezetőket, hogy az állampolgárság megadásának eljárása felgyorsítható, ha a befogadó államok eltekintenek a pénzbeli és nyelvtudási követelményektől.

Az MTI szerint ezen a ponton természetesen fontos megemlíteni azt is, hogy "Ferenc pápa Olaszországból Argentínába bevándorolt család szülötte".

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.