Ferenc pápa: Be kell fogadni a bevándorlókat, mert az egyén biztonsága fontosabb a nemzeténél

2017 augusztus 21., hétfő 11:28
392
Fotó: ANDREAS SOLARO

"Az emberi méltóság tiszteletben tartása arra kötelez, hogy mindig elsőbbséget adjunk az egyén biztonságának a nemzetéhez képest"

 - nyilatkozta hétfőn a Migránsok és Menekültek Világnapjával összefüggésben Ferenc pápa. Az MTI szerint a világnapra csak 2018 január 14-én kerül sor, de a pápa már most azt üzente, hogy a személyi okmányok nélkül érkezőket is szívesen kell fogadniuk nemzeteknek, és elemi felelőssége a kormányoknak, hogy segítség a háborúk és a nyomor elől menekülőket. 

"Szélesebb lehetőségeket kell kínálni a migránsoknak és menekülteknek, hogy biztonságosan és törvényesen léphessenek be célországukba. Gyorsítani és egyszerűsíteni kell a humanitárius vízumok megadásának, a családok egyesítésének eljárását. Az újonnan érkezőknek megfelelő és emberhez méltó elhelyezést kell felajánlani, biztosítani kell hitük és vallásuk gyakorlásának szabadságát, és segíteni beolvadásukat" - állt még az üzenetben, amiben a pápa arra is emlékeztette az országvezetőket, hogy az állampolgárság megadásának eljárása felgyorsítható, ha a befogadó államok eltekintenek a pénzbeli és nyelvtudási követelményektől.

Az MTI szerint ezen a ponton természetesen fontos megemlíteni azt is, hogy "Ferenc pápa Olaszországból Argentínába bevándorolt család szülötte".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt