Semjén Zsolt szerint van Magyarországon olyan népcsoport, amelyik még életében nem fizetett adót

politika
2017 augusztus 21., 10:06
comments 408

A Hír TV kérdezte meg arról a látszólag hebehurgya állapotában talált miniszterelnök-helyettest, hogy ugyan miért is járna szavazati jog azoknak a határon túli magyaroknak, akik egyébként nem bírnak Magyarországon bejelentett lakcímmel és másik országban fizetnek adót.

Semjén Zsolt szerint már ez a felvetés bornírtság, ami ráadásul a 2004-es gyurcsányi logikát tükrözi:

"PC módon tudnék olyan népcsoportot, pontosabban olyan csoportokat mondani Magyarországon, akik életükben egy fillér adót nem fizettek, mégis abszurd lenne azt mondani, hogy ne legyen szavazati joguk."

Semjén szerint az adófizetés és a szavazati jog nem függ össze, mert minden magyarnak született joga van arra, hogy állampolgár legyen, márpedig az állampolgárság és a szavazati jog egymástól elválaszthatatlan. 

Most már csak az a kérdés, hogy vajon kikre gondolhatott a miniszterelnök-helyettes úr, és miért nem kezdeményez akkor lépéseket az ügyben. Szerinted?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.