Több mint egymillió SIM esett áldozatául az adategyeztetésnek

gazdaság
2017 augusztus 21., 7:28
comments 126

Nagyjából négymillió olyan, feltöltőkártyás SIM van forgalomban Magyarországon, amelyek tulajdonosait törvényben kötelezték adataik egyeztetésére. A határidőig a kártyák 68 százalékánál, nagyjából 2,7 millió SIM esetében történt meg a június 30-i határidőig az adategyeztetés, vagyis több mint egymillió SIM szűnt meg a határidő lejártával. Az NMHH szerint a megszűntek között sok olyan is lehetett, amit már nem használtak, írja a Világgazdaság.

Azok, akik kicsúsztak a határidőből, de meg szeretnék tartani a számukat, szeptember 30-ig új szerződést köthetnek. A Telekom tájékoztatása szerint náluk már vagy százezren jelezték, hogy újraszerződnének. A szeptember 30. immár végleges határidő, aki addig se jelentkezik, annak a kártyáját végleg deaktiválják. Ugyanez a helyzet a Vodafone-nál is, a Telenornál viszont egy hónappal hamarabb lejár a határidő, ott csak augusztus 31-ig van lehetőség a régi szám megmentésére. PONTOSÍTÁS 11:15: augusztus 31-én csak az a határidő jár le, amíg a feltöltőkártyás ügyfelek a számuk mellett korábbi egyenlegüket is visszakaphatják. A számukat 2018. február 28-ig szerezhetik vissza új szerződés kötésével.

A feltöltőkártyás SIM-ek tulajdonosait azután kötelezték adategyeztetésre, hogy kiderült, a párizsi és brüsszeli terrortámadások elkövetői is ellenőrizhetetlen magyar feltöltős SIM-eket használtak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt