18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

A mikrobiológus professzor és az Oxford Egyetem alkalmazottja online tervelte ki a nagyon beteg gyilkosságot

külföld
2017 augusztus 22., 09:52
comments 151

Az amerikai hatóságok szerint interneten egyeztetett részletek alapján zajlott egy fiatal chicagói fiatal férfi kivégzése még július végén. A vádirat szerint egy amerikai egyetemi tanár és az Oxford Egyetem egy alkalmazottja közösen találta ki online, hogy hogyan fognak meggyilkolni valakit, utána pedig a tervek szerint magukkal is végeztek volna. 

Trenton James Cornell-Duranleau-t hetven késszúrással gyilkolták meg, a támadás annyira heves volt, hogy szinte teljesen levált az áldozat feje a testéről. Cornell-Duranleau a Northwestern University mikrobiológia professzorának, Wyndham Lathemnek a barátja volt, a gyilkosság a tanár lakását történt. 

A 46 éves Wyndham Lathem ekkor már hónapok óta beszélgetett online Andrew Warrennel, aki az oxfordi Somerville College vezető pénzügyi asszisztenseként dolgozott. A két férfi arról beszélt, hogy meg akarják valósítani szexuális fantáziájukat, azaz meggyilkolni valakit, majd magukat is. 

A bíróság úgy döntött, hogy mindkét férfi potenciálisan veszélyes és fennáll a szökés veszélye is, ezért elrendelte előzetes letartóztatásukat. 

Az első tárgyalási napon kiderült az is, hogy Warren pár nappal a gyilkosság előtt érkezett az USA-ba, Lathem fizette az útját. 

A 26 éves áldozat a gyilkosság előtti estén Lathem lakásában aludt. A lakásba hajnali fél ötkor engedte be Lathem Warrent. Amikor mindkét férfi a lakásban volt, Latham egy 15 centiméteres pengéjű késsel esett neki az alvó Cornell-Duranleau-nak. 

Az ügyészség szerint Lathem arra kérte Warrent, hogy vegye fel telefonjával a gyilkosságot, de ezt végül Warren nem tette meg. A vádirat szerint Cornell-Duranleau felébredt a támadásra, üvöltve próbált meg visszatámadni és segítséget kérni, ekkor Lathem felhívására Warren is odarohant, és betömte a fiatal férfi száját, majd egy nehezebb lámpával fejbe is verte, hogy maradjon már csendben. Közben Lathem tovább késelte az áldozatot, amíg Warren kiment a konyhába, és két konyhakéssel tért vissza. Az ügyészség szerint innentől a két férfi közösen késelte halálba Cornell-Duranleau-t.

Az ügyészség szerint a két férfi elhatározta, hogy megölik magukat a gyilkosság után, azt azonban már nem árulták el, hogy végül miért nem tettek így. Helyette lezuhanyoztak és elhagyták a lakást. 

Augusztus 4-én adták fel végül magukat a hatóságoknak, miután akkor már nyolcadik napja zajlott komoly hajtóvadászat a tettesek után. 

A gyilkosság napján Lathem autót bérelt, és 5610 dolláros felajánlást tett egy egészségügyi központban Cornell-Duranleau nevében. Egész nap vezetett, majd este még 1000 dollárt ajánlott fel egy közkönyvtárnak a férfi nevében. Menekülés közben a férfi egy videóüzenetet is küldött szüleinek és barátainak, melyben bevallotta a gyilkosságot és elmondta, hogy nem az az ember, akinek hitte magát. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.