Az iskola első napján meghalt a szívátültetett kisfiú

GYÁSZ
2017 augusztus 22., 17:33
comments 38

Szívátültetése után öt hónappal, éppen az iskola első napján halt meg egy tizenhárom éves amerikai fiú, Peyton West, írja a CNN. Nem sokkal azután, hogy izgatottan megérkezett az iskolába, rosszullétre panaszkodott, majd elájult, és megállt a szíve. A kórházban két és fél órán keresztül próbálták újraéleszteni, sikertelenül.

photo_camera Peyton West órákkal halála előtt.

Peyton hypoplasiás balszívfél szindrómával született (HLHS) – lényegében alulfejlett bal szívkamrával –, ami csak egy nagyon bonyolult és kockázatos műtéttel kezelhető. A fiú ötéves korára már három műtéten is túl volt, egyik alkalommal hosszú ideig nem jutott az agyába oxigén, agykárosodást szenvedett, és újra meg kellett tanulnia járni. Később többször bekerült az amerikai sajtóba, mivel szívproblémája ellenére lelkesen érdeklődött a sportok iránt, egyszer egy focimeccs kezdőrúgását is elvégezte.

Idén márciusban új szívet kapott, ami után öt hónapig egyre jobban érezte magát, szinte teljes életet tudott élni, írja a CNN.

Egyelőre nem tudják az orvosok, hogy mi okozhatta a hirtelen rosszullétet és szívleállást, a lapnak nyilatkozó orvosi szakértők szerint szokatlan, ami történt: általában fokozatosabb a rosszullétek jelentkezése, ami lehetővé teszi az orvosi beavatkozást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.