Jön az Age of Empires IV

A Microsoft Studios jelentette be kedden, hogy minden idők egyik legsikeresebb real time stratégiai játéksorozatának készül az új verziója. Az AoE III több mint egy évtizeddel ezelőtt jelent meg, a rajongók azóta várták ezt a hírt.

A játék PC-re fog kijönni, megjelenési dátuma még nincs, de trailert már kapott. Igaz, ebben csak híres csaták jeleneteit elevenítik fel, a játékról magáról nem sok derül ki: 

Az első Age of Empires 1997-ben jelent meg, az azóta már eltűnt Ensemble Studios jóvoltából. A történelmi korszakokon átívelő játék folytatása, az AoE II is óriási siker lett 1999-ben, míg a harmadik rész 2005-ben jelent meg. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a IV. melyik történelmi korszakra épül majd, de az, hogy a kanadai Relic Entertainment lesz a fejlesztő, arra utalhat, hogy egy hagyományokhoz hű verzió készülhet. A kanadai fejlesztők olyan sikeres stratégiai játékok megalkotásában vettek már részt, mint a Homeworld és a Company of Heroes. 

A IV. megjelenése előtt is lesz oka örömre a rajongóknak. Idén októberben jön ki az Age of Empires: Definitive Edition, ami az eredeti AoE 4K-s felújított verziója. Ez csak a Windows Storeból, és csak Windows 10-re lesz elérhető.

 (Verge)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.