Miniszoknyás nők fotójával sikerült eladni az afgán háborút Trumpnak

külföld
2017 augusztus 22., 21:59
comments 139

Donald Trump sok megfigyelőt meglepve megszegte egyik, a választási kampány alatt sokat hangoztatott ígéretét, és bejelentette hétfőn, hogy ahelyett, hogy kivonulna Afganisztánból, inkább megemeli az ott állomásoztatott csapatok létszámát. De hogyan sikerült meggyőzni erről Trumpot nemzetbiztonsági tanácsadójának, McMaster tábornoknak, ha a másik oldalon volt a vitában Donald Trump fő bizalmasa, Stephen Bannon, aki lényegében emiatt a konfliktus miatt kiszorult a Fehér Házból?

A Washington Post írja meg a választ: "Az egyik módszer, amit McMaster felhasznált arra, hogy elkötelezetté tegye az elnököt, hogy bemutassa: Afganisztán sem reménytelen hely. Mutatott neki egy 1972-es képeslapot Kabulból, amin miniszoknyás nők sétálnak mosolyogva. Ezzel azt akarta egyértelművé tenni számára, hogy léteztek már ott nyugati normák, és akár vissza is térhetnek oda." Erről a képről van szó:

(Washington Post, Qz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.