Miniszoknyás nők fotójával sikerült eladni az afgán háborút Trumpnak

Donald Trump sok megfigyelőt meglepve megszegte egyik, a választási kampány alatt sokat hangoztatott ígéretét, és bejelentette hétfőn, hogy ahelyett, hogy kivonulna Afganisztánból, inkább megemeli az ott állomásoztatott csapatok létszámát. De hogyan sikerült meggyőzni erről Trumpot nemzetbiztonsági tanácsadójának, McMaster tábornoknak, ha a másik oldalon volt a vitában Donald Trump fő bizalmasa, Stephen Bannon, aki lényegében emiatt a konfliktus miatt kiszorult a Fehér Házból?

A Washington Post írja meg a választ: "Az egyik módszer, amit McMaster felhasznált arra, hogy elkötelezetté tegye az elnököt, hogy bemutassa: Afganisztán sem reménytelen hely. Mutatott neki egy 1972-es képeslapot Kabulból, amin miniszoknyás nők sétálnak mosolyogva. Ezzel azt akarta egyértelművé tenni számára, hogy léteztek már ott nyugati normák, és akár vissza is térhetnek oda." Erről a képről van szó:

(Washington Post, Qz)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.