Miniszoknyás nők fotójával sikerült eladni az afgán háborút Trumpnak

Donald Trump sok megfigyelőt meglepve megszegte egyik, a választási kampány alatt sokat hangoztatott ígéretét, és bejelentette hétfőn, hogy ahelyett, hogy kivonulna Afganisztánból, inkább megemeli az ott állomásoztatott csapatok létszámát. De hogyan sikerült meggyőzni erről Trumpot nemzetbiztonsági tanácsadójának, McMaster tábornoknak, ha a másik oldalon volt a vitában Donald Trump fő bizalmasa, Stephen Bannon, aki lényegében emiatt a konfliktus miatt kiszorult a Fehér Házból?

A Washington Post írja meg a választ: "Az egyik módszer, amit McMaster felhasznált arra, hogy elkötelezetté tegye az elnököt, hogy bemutassa: Afganisztán sem reménytelen hely. Mutatott neki egy 1972-es képeslapot Kabulból, amin miniszoknyás nők sétálnak mosolyogva. Ezzel azt akarta egyértelművé tenni számára, hogy léteztek már ott nyugati normák, és akár vissza is térhetnek oda." Erről a képről van szó:

(Washington Post, Qz)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.