Storck: Ismét szervezett, egységes csapat benyomását kell keltenünk

sport
2017 augusztus 22., 05:12
comments 120

Közel kétszázan fogadták el meghívását a válogatott következő meccseire azok közül, akik a helyszínen "élvezték" az andorrai vereséget, vallotta be Bernd Storck a Nemzeti Sportnak adott interjújában. A szövetségi kapitány szerint szeretett volna "valamit visszaadni nekik mindabból, amit ők tettek a válogatottért." Reméli, hogy a szebbik arcát mutatja majd a lett és a portugál válogatott elleni világbajnoki selejtezőkön a magyar válogatott. Az andorrai kudarc után minden kerettagot egyesével felkeresett és átbeszélték a történteket. 

"Tudatosítottam bennük, mit jelent a válogatottban szerepelni, és mennyire fontos, hogy egyénileg is tisztességesen felkészüljenek az előttük álló nemzetközi feladatokra. Mindenki tudja, mi a feladata, mindenki megkapta az egyénre szabott edzéstervét. Dolgozni kell, ahogyan eddig is, sőt még keményebben. Elmondtam még, hogy minden esetben egységesnek kell maradnunk. Még akkor is, ha valamit elszúrtunk,"

mondta Stock.

photo_camera Fotó: PASCAL PAVANI

Egyetlen játékos sem éreztette vele, hogy nem feltétlen örül, hogy továbbra is ő vezeti a válogatott, mondta. "Sohasem éreztem viszont, hogy bárki is ellenem fordulna, ugyanakkor ami volt, elmúlt", tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy az igazán bátor játékosok hiányoznak a mai magyar futballból, úgy válaszolt, hogy ezt nem így látja. 

"A labdarúgóink alkalmasak a feladatra. Már az utánpótlás-válogatottaknál is célirányosan igyekszünk felkészíteni őket. Lényeges viszont, hogy tudják, mit kell tenniük, hogyan és merre kell mozogniuk, ha nincs náluk a labda. Elfogadhatatlannak tartom, hogy védőink sárga lap nélkül hozták le az andorrai mérkőzésünket,"

jelentette ki Storck.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.