A hatodik brit csapat harcolhatja ki ma este a BL-főtáblát

Lac
futball
2017 augusztus 23., 06:02
comments 262

Bizony, nem csalás, nem ámítás a cím: a Liverpool ma este a hatodik brit csapat lehet, amelyik ott lesz a Bajnokok Ligája 2017/2018-as kiírásának főtábláján. A bajnok Chelsea, az ezüstérmes Tottenham, a harmadik Manchester City, az Európa Liga-győztes Manchester United, valamint a skót bajnok Celtic után Jürgen Klopp együttese is a legjobb 32 közé kerülhet, amennyiben kedvező helyzetből - idegenbeli 2-1-es győzelem után - az Anfielden ma este kiharcolja a továbbjutást.

Mindkét csapat 1-0-s győzelemmel hangolt saját bajnokságában a ma esti összecsapásra: míg a Liverpool hazai pályán a Crystal Palace-t szomorította, addig a Hoffenheim egy késői Kramaric góllal a Werder Brement verte, szintúgy odahaza.

A Liverpool győztes gólját Sadio Mané piszkálta/tuszkolta/pöckölte be a hétvégén.
photo_camera A Liverpool győztes gólját Sadio Mané piszkálta/tuszkolta/pöckölte be a hétvégén. Fotó: OLI SCARFF/AFP

A hazaiaknál Philippe Coutinho a transzfer-saga hát-, Nathanial Clyne és Adam Lallana pedig combsérülés miatt nem állhat majd Jürgen Klopp rendelkezésére. A német menedzser a hiányzók és az eredmény ismeretében valószínűleg 4-3-3-mal kezd majd: melyben elöl - Firminoval és Manéval karöltve - az új szerzemény, Mo Salah próbálja majd megszerezni léleknyugtató első liverpooli BL-gólját, míg a jobb-bekk helyén a fiatal tehetség - az odavágón Beckham-szerű szabadrúgásgólt szerző - Trent Alexander-Arnold ugrik a mélyvízbe.

link Forrás

Igen, a mélyvízbe, mert bár a Németországban lejátszott mérkőzésen már bizonyította tudását - a társaival együtt - a fiatal jobbhátvéd, az igazi megmérettetés ma este jön majd. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Liverpool szezonjának legfontosabb mérkőzésén. Ezen a 90 percen áll vagy bukik ugyanis minden, amin az elmúlt egy évben a német szakember a stábjával együtt dolgozott, hiszen kimondva-kimondatlanul a Mersey-parti Vörösök célja idén már mindenképpen a Bajnokok Ligájába kerülés; egy esetleges kiesés az Európa Liga csoportkörébe már komoly csalódást jelentene. Ami viszont a Vörösök malmára hajthatja a vizet, az a hazai pálya.

"Az Anfield a legfontosabb tényező. Ez egy különleges hely, de semmi sem történik magától - teljesítenünk kell. A hangulat segíthet ebben.

Aggódnék viszont, ha az emberek lebecsülnék az ellenfelet. A szurkolóink azonban értenek a futballhoz, ismerik a Hoffenheim minőségét és készen állnak velünk a harcba indulni." - tüzelte csapatát és a Kopot Jürgen Klopp a kedd esti sajtótájékoztatón.

A kérdés már csak az, hogy a szurkolók által gerjesztett hangulat, valamint az elvárások mennyire fognák meg a csapatot egy esetleges korai bekapott gól után...

A Liverpool várható kezdőcsapata a ma esti találkozón.
photo_camera A Liverpool várható kezdőcsapata a ma esti találkozón. Forrás: Saját

Liverpool - Hoffenheim, ma este 20:45-től élőben az M4 Sporton!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.