Tényleg az eltűnt svéd újságírónő törzsét találták meg a dán tengerparton

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Iszonyú félelmetes és bizarr a svéd újságírónő, Kim Wall halálának története, illetve amit eddig tudni lehet róla. Az újságíró másfél hete egy excentrikus svéd feltalálóval, Peter Madsennel akart riportot csinálni, aki többek között 18 méteres saját építésű tengeralattjáróját mutatta meg a neki.

Az újságíró csütörtökön nem tért haza időben a riport után, ezért élettársa értesítette a rendőrséget, és a tengeralattjáró sem ért vissza péntekig a kikötőjébe. A hatóságok keresni kezdték a hajót, mire megtalálták, már bajban volt, a feltalálót úgy kellett kimenekíteni a fedélzetről, a tengeralattjáró elsüllyedt.

A férfi először azt mondta a rendőröknek, hogy a nő már nem volt a hajón a baleset idején, őt még csütörtökön partra tette Koppenhága mellett. Később megváltoztatta a vallomását, és azt mondta, hogy a riporter halálos balesetet szenvedett a tengeralattjárón, míg a víz alatt voltak, és a testét hullámsírba temette.

Az újságírót napokig keresték a svéd hatóságok, ezt onnan is tudom, hogy a csajom épp Svédország déli partjainál dolgozik, és mesélte, hogy egész nap helikopterek cirkálnak a környéken.

Tegnap aztán a dán főváros mellett egy biciklis egy emberi törzset talált fej és végtagok nélkül a tengerparton. Mára készült el a DNS vizsgálat, ami megállapította, hogy a Kim Wall maradványairól van szó. A férfit nem szándékos emberöléssel gyanúsítják.

(A felső képen a svéd feltaláló tengerből kiemelt házi készítésű járműve.)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.