Tényleg az eltűnt svéd újságírónő törzsét találták meg a dán tengerparton

bűnügy
2017 augusztus 23., 04:58
comments 301

Iszonyú félelmetes és bizarr a svéd újságírónő, Kim Wall halálának története, illetve amit eddig tudni lehet róla. Az újságíró másfél hete egy excentrikus svéd feltalálóval, Peter Madsennel akart riportot csinálni, aki többek között 18 méteres saját építésű tengeralattjáróját mutatta meg a neki.

Az újságíró csütörtökön nem tért haza időben a riport után, ezért élettársa értesítette a rendőrséget, és a tengeralattjáró sem ért vissza péntekig a kikötőjébe. A hatóságok keresni kezdték a hajót, mire megtalálták, már bajban volt, a feltalálót úgy kellett kimenekíteni a fedélzetről, a tengeralattjáró elsüllyedt.

A férfi először azt mondta a rendőröknek, hogy a nő már nem volt a hajón a baleset idején, őt még csütörtökön partra tette Koppenhága mellett. Később megváltoztatta a vallomását, és azt mondta, hogy a riporter halálos balesetet szenvedett a tengeralattjárón, míg a víz alatt voltak, és a testét hullámsírba temette.

Az újságírót napokig keresték a svéd hatóságok, ezt onnan is tudom, hogy a csajom épp Svédország déli partjainál dolgozik, és mesélte, hogy egész nap helikopterek cirkálnak a környéken.

Tegnap aztán a dán főváros mellett egy biciklis egy emberi törzset talált fej és végtagok nélkül a tengerparton. Mára készült el a DNS vizsgálat, ami megállapította, hogy a Kim Wall maradványairól van szó. A férfit nem szándékos emberöléssel gyanúsítják.

(A felső képen a svéd feltaláló tengerből kiemelt házi készítésű járműve.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.