Törvényt módosítana az Együtt, hogy ne lehessen magántőkealapok mögé bújni

POLITIKA
2017 augusztus 23., 06:38
comments 98

Az Index néhány héttel ezelőtt mutatta be a nemzeti tőkésosztály gazdagodásának egyik népszerű mintázatát: vagyis, hogy már offshore cégekre sincs szükség, mert magántőkealapok segítségével anonimitásban maradhatnak azok, akik bankok, szállodák és tőzsdei részvénycsomagok végső hasznát élvezik, ez pedig egy 2014-es törvénynek köszönhetően még szabályos is.

Az Együtt a cikk alapján törvénymódosítást kezdeményez: kötelezővé tennék, hogy a magántőkealapok befektetési jegyeit csakis számlavezetéshez kötve lehessen előállítani, így pedig nyomon követhetővé válnának a tranzakciók, és azonosíthatóak lennének a valós tulajdonosok. A párt javaslata alapján a befektetési alapkezelőknek névvel, a lakcím, székhellyel együtt közölnie kellene a befektetési jegyek tulajdonosát, ha valaki megszerezi a befektetési jegyek legalább 10 százalékát. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.