Balog Zoltán szerint meg kellene reformálni Európa vitakultúráját, hogy "jó szívvel lehessünk az EU tagjai"

politika
2017 augusztus 24., 18:56
comments 141

A reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából szervezett wittenbergi magyar napok megnyitója után az emberi erőforrások minisztere az MTI-nek kijelentette, hogy a reformáció által elterjesztett, kölcsönösségen és egyenrangúságon alapuló vitakultúrára volna ma is szükség ahhoz, hogy "jó szívvel lehessünk az EU tagjai". Balog Zoltán szerint meg kellene reformálni Európa vitakultúráját és döntéshozási technikáit, hogy minden polgár az Európai Unió egyenrangú tagjának érezhesse magát. 

A miniszter nem hagyta ki beszámolójából véleményét, miszerint ma úgy tűnik, mintha 

"mi Magyarországon erősebben ragaszkodnánk ahhoz",

ami "Európát életben tartotta, gazdagította, megújította, mint nyugat-európai testvéreink." Példaként hozta, hogy míg Nyugaton már elfeledik, addig bezzeg Budapesten Luthernek szobrot állítanak, és sorra adják ki művei újrafordítását. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.