Gázpalackokkal megpakolt kisteherautót találtak a lefújt koncert közelében Rotterdamban

A gázpalackokkal megpakolt, spanyol rendszámú kisteherautó, amit egy, a terrorveszély miatt az utolsó pillanatban lefújt koncert helyszíne mellett találtak Rotterdamban.Fotó: ARIE KIEVIT/AFP

A holland hatóságok letartóztatták egy spanyol rendszámú kisteherautó sofőrjét. A jármű gázpalackokkal volt megpakolva, és annak a koncertteremnek a közelében tartóztatták fel, ahol pár órával korábban a spanyol hatóságok fülese alapján az utolsó pillanatban lefújták az Allah-Las nevű amerikai zenekar koncertjét.

Ahmed Aboutaleb, Rotterdam polgármestere szerint egyelőre nem tisztázott, hogy a két eset között van-e összefüggés. Az biztos, hogy a furgonra akkor figyeltek fel, amikor a spanyol hatóságok figyelmeztetése nyomán kiürítették a rotterdami koncerttermet és elkezdték lezárni a környéket. A rendőrök akkor figyeltek fel a spanyol rendszámú kisteherautóra, amikor gyűrűt vontak a koncertterem köré, mesélte a polgármester, Aboutaleb. "Azt, hogy a gázpalackokkal megpakolt furgonnak van-e köze a fenyegetéshez, még nem tudjuk biztosan állítani" - mondta, mindenkit óva intve a gyors következtetésektől.

A Reuters holland igazságszolgáltatásban dolgozó forrásai szerint az szinte biztos, hogy a különös egybeesések ellenére sincs összefüggés a mostani eset és a múlt heti barcelonai terrortámadások között. A múlt csütörtökön és pénteken Barcelonában és Cambrilsban is járókelők közé hajtottak terroristák. A támadások előtt, szerdán egy közeli településen felrobbant egy gázpalackokkal teli ház, ahol a hatóságok feltételezése szerint a másnapi barcelonai támadásban érintett terroristák gyártottak bombákat.

A holland igazságügyi források szerint a spanyol hatóságok most egy hosszú ideje tartó nyomozás után figyelmeztették őket a veszélyre. (Via BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.