Gázpalackokkal megpakolt kisteherautót találtak a lefújt koncert közelében Rotterdamban

2017 augusztus 24., csütörtök 4:41
38
A gázpalackokkal megpakolt, spanyol rendszámú kisteherautó, amit egy, a terrorveszély miatt az utolsó pillanatban lefújt koncert helyszíne mellett találtak Rotterdamban. Fotó: ARIE KIEVIT/AFP

A holland hatóságok letartóztatták egy spanyol rendszámú kisteherautó sofőrjét. A jármű gázpalackokkal volt megpakolva, és annak a koncertteremnek a közelében tartóztatták fel, ahol pár órával korábban a spanyol hatóságok fülese alapján az utolsó pillanatban lefújták az Allah-Las nevű amerikai zenekar koncertjét.

Ahmed Aboutaleb, Rotterdam polgármestere szerint egyelőre nem tisztázott, hogy a két eset között van-e összefüggés. Az biztos, hogy a furgonra akkor figyeltek fel, amikor a spanyol hatóságok figyelmeztetése nyomán kiürítették a rotterdami koncerttermet és elkezdték lezárni a környéket. A rendőrök akkor figyeltek fel a spanyol rendszámú kisteherautóra, amikor gyűrűt vontak a koncertterem köré, mesélte a polgármester, Aboutaleb. "Azt, hogy a gázpalackokkal megpakolt furgonnak van-e köze a fenyegetéshez, még nem tudjuk biztosan állítani" - mondta, mindenkit óva intve a gyors következtetésektől.

A Reuters holland igazságszolgáltatásban dolgozó forrásai szerint az szinte biztos, hogy a különös egybeesések ellenére sincs összefüggés a mostani eset és a múlt heti barcelonai terrortámadások között. A múlt csütörtökön és pénteken Barcelonában és Cambrilsban is járókelők közé hajtottak terroristák. A támadások előtt, szerdán egy közeli településen felrobbant egy gázpalackokkal teli ház, ahol a hatóságok feltételezése szerint a másnapi barcelonai támadásban érintett terroristák gyártottak bombákat.

A holland igazságügyi források szerint a spanyol hatóságok most egy hosszú ideje tartó nyomozás után figyelmeztették őket a veszélyre. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt