Gázpalackokkal megpakolt kisteherautót találtak a lefújt koncert közelében Rotterdamban

külföld
2017 augusztus 24., 04:41
comments 38
A gázpalackokkal megpakolt, spanyol rendszámú kisteherautó, amit egy, a terrorveszély miatt az utolsó pillanatban lefújt koncert helyszíne mellett találtak Rotterdamban.
photo_camera A gázpalackokkal megpakolt, spanyol rendszámú kisteherautó, amit egy, a terrorveszély miatt az utolsó pillanatban lefújt koncert helyszíne mellett találtak Rotterdamban. Fotó: ARIE KIEVIT/AFP

A holland hatóságok letartóztatták egy spanyol rendszámú kisteherautó sofőrjét. A jármű gázpalackokkal volt megpakolva, és annak a koncertteremnek a közelében tartóztatták fel, ahol pár órával korábban a spanyol hatóságok fülese alapján az utolsó pillanatban lefújták az Allah-Las nevű amerikai zenekar koncertjét.

Ahmed Aboutaleb, Rotterdam polgármestere szerint egyelőre nem tisztázott, hogy a két eset között van-e összefüggés. Az biztos, hogy a furgonra akkor figyeltek fel, amikor a spanyol hatóságok figyelmeztetése nyomán kiürítették a rotterdami koncerttermet és elkezdték lezárni a környéket. A rendőrök akkor figyeltek fel a spanyol rendszámú kisteherautóra, amikor gyűrűt vontak a koncertterem köré, mesélte a polgármester, Aboutaleb. "Azt, hogy a gázpalackokkal megpakolt furgonnak van-e köze a fenyegetéshez, még nem tudjuk biztosan állítani" - mondta, mindenkit óva intve a gyors következtetésektől.

A Reuters holland igazságszolgáltatásban dolgozó forrásai szerint az szinte biztos, hogy a különös egybeesések ellenére sincs összefüggés a mostani eset és a múlt heti barcelonai terrortámadások között. A múlt csütörtökön és pénteken Barcelonában és Cambrilsban is járókelők közé hajtottak terroristák. A támadások előtt, szerdán egy közeli településen felrobbant egy gázpalackokkal teli ház, ahol a hatóságok feltételezése szerint a másnapi barcelonai támadásban érintett terroristák gyártottak bombákat.

A holland igazságügyi források szerint a spanyol hatóságok most egy hosszú ideje tartó nyomozás után figyelmeztették őket a veszélyre. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.