MDMA-árusításon kapták a londoni olimpián érmes ausztrál bringást

sport
2017 augusztus 24., 13:08
comments 29

Vádat emeltek Jack Bobridge ellen, akit hosszas nyomozás után kapott el az ausztrál rendőrség, amint éppen nagy mennyiségű MDMA-t árusított.

photo_camera Fotó: ERIC FEFERBERG/AFP

Bobridge profi bringásként országúti versenyeken is indult, de a legnagyobb sikereit pályakerékpárosként érte el. Volt világbajnok is, és tagja volt az üldözéses versenyben a 2012-es és 2016-os olimpián is ezüstérmet szerző ausztrál csapatnak.

Bobridge 2016-ban vonult vissza a versenysporttól, miután éveken át ízületgyulladásban szenvedett, amin a kerékpározás csak rontott. Visszavonulása óta Perthben üzemeltett egy edzőtermet.

Az ausztrál rendőrség szerint Bobridge idén március és július között nagy mennyiségben adott el MDMA-t, volt olyan üzlete, amelynek keretében 146 tablettát adott el. A volt bringás óvadék ellenében szabadlábon védekezhet, bíróságra szeptemberben kell mennie, és jogi szakértők szerint biztosan börtönbüntetést fog kapni. (Cyclingnews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.