Nyolcan eltűntek egy svájci földcsuszamlásában

külföld
2017 augusztus 24., 11:18
comments 51

100 embert evakuálni kellett, nyolcat pedig még mindig keresnek, miután szerdán sár- és kőlavina zúdult a dél-svájci Bondo településre.

link Forrás

A Guardian úgy tudja, az eltűntek között svájci, német és orsztrák állampolgárok is vannak. A mentőalakulatok egész éjjel kutattak utánuk, de sikertelenül.

A természeti katasztrófáról készült felvételek szerint a lavinát az idézte elő, hogy a település feletti, 3369 méter magas Piz Cengalo csúcsa közelében meglazult a kőtörmelék, majd lezúdult a völgybe. A lavina után készült képeken az látható, hogy a lavina egy széles sávban mindent letarolt: domboldalakat és épületeket egyaránt.

Történthetett volna súlyosabb tragédia is, ha 2012-ben egy hasonló lavina után nem építenek ki riasztórendszert Bondóban. Ez érzékelte a mozgást a Piz Cengalón, értesítette a mentőszolgálatokat és lezárta a völgybe vezető utakat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.