Pedofíliával vádolják a bicskei gyermekotthon vezetőjét

bűnügy
2017 augusztus 24., 06:52
comments 41

A nevelése, felügyelete alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett, folytatólagosan megvalósított szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Fejér Megyei Főügyészség a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon vezetőjével szemben.

A vád szerint 2004-16 között tíz sértett sérelmére követett el "a nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekményeket", vagyis a gondozása, felügyelete alatt álló kiskorú sértetteket ezt az alá-fölérendeltségi viszonyt kihasználva több esetben megkísérelte szexuális cselekményekre rábírni. Ezzel az ügyészség szerint "erkölcsi, érzelmi feljődésüket veszélyeztette".

Az igazgató mellett a gyermekotthon egyik nevelőjével szemben is vádat emeltek tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése miatt.

Mindkettejükkel szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kérték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.