Tempósabb gyaloglásra ösztökéli a középkorúakat a brit közegészségügy

külföld
2017 augusztus 24., 09:41
comments 42

A 40-60 éves britek 41 százaléka még csak havi tíz percnyi fürge sétára se hajlandó, derült ki az angol közegézségügyi hivatal (PHE) felméréséből. Ami elég kiábrándító adat, pláne, hogy a PHE szerint nem havi, hanem napi tíz perc tempós séta kéne ahhoz, hogy 15 százalékkal csökkenjen az idő előtt elhalálozó britek száma. Számításaik szerint ugyanis hatból egy ilyen haláleset szimplán az inaktivitásnak tudható be.

A britek ráadásul rohamos tempóban lustulnak. A hatvanas években, amikor most a vizsgált korcsoport legidősebb tagjai még gyerekek voltak, a legfiatalabbjai pedig még meg se születtek, 20 százalékkal aktívabbak voltak a középkorúak. Két évtizede pedig még évi 25 kilométerrel többet gyalogoltak a középkorúak, mint most.

Tempós sétának, amiből napi tíz perc is hozzájárulna már az egészségi állapot javításához, a közegézségügyi szakemberek az 5 km/h-át meghaladó tempójú gyaloglást nevezik. Ennél a tempónál már gyorsul a szívverés és a légzés. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.