Tempósabb gyaloglásra ösztökéli a középkorúakat a brit közegészségügy

2017 augusztus 24., csütörtök 9:41
45

A 40-60 éves britek 41 százaléka még csak havi tíz percnyi fürge sétára se hajlandó, derült ki az angol közegézségügyi hivatal (PHE) felméréséből. Ami elég kiábrándító adat, pláne, hogy a PHE szerint nem havi, hanem napi tíz perc tempós séta kéne ahhoz, hogy 15 százalékkal csökkenjen az idő előtt elhalálozó britek száma. Számításaik szerint ugyanis hatból egy ilyen haláleset szimplán az inaktivitásnak tudható be.

A britek ráadásul rohamos tempóban lustulnak. A hatvanas években, amikor most a vizsgált korcsoport legidősebb tagjai még gyerekek voltak, a legfiatalabbjai pedig még meg se születtek, 20 százalékkal aktívabbak voltak a középkorúak. Két évtizede pedig még évi 25 kilométerrel többet gyalogoltak a középkorúak, mint most.

Tempós sétának, amiből napi tíz perc is hozzájárulna már az egészségi állapot javításához, a közegézségügyi szakemberek az 5 km/h-át meghaladó tempójú gyaloglást nevezik. Ennél a tempónál már gyorsul a szívverés és a légzés. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt