San Franciscó-iak kutyaszarral szórják tele az utat a szélsőjobboldali tüntetők előtt

Miután a Patriot Prayer szélsőjobboldali szervezet bejelentette, hogy szombaton demonstrációt szervez San Franciscóban, antifasiszta aktivisták úgy döntöttek, hogy a Golden Gate híd melletti Crissy Field strandot kutyaszarral szórják be, hogy abban gázoljanak a szélsőjobboldali tüntetők.

Az akció egyik kutyás szervezője, a 45 éves Tuffy Tuffington dizájner azt mondta, a kutyaszarral való megágyazás egyfajta polgári engedetlenség, miközben nem kell szemtől szemben összekülönbözniük a szélsőjobboldaliakkal.

A Patriot Prayer észak-nyugati „szólásszabadság melletti” tüntetései többször is utcai összecsapásokba torkolltak. A híresen liberális San Franciscóban megpróbálták a képviselők betiltani a felvonulásukat, de nem sikerült. A rendőrség nagy erőkkel készül a tüntetésre.

Facebook-esemény alapján több száz érdeklődő aktivista kutyaszar mellett virágot is visz az alt-rightosoknak, hogy a dal értelmében a hajukba tűzzék (mármint akinek van). Azt ígérik, hogy vasárnap összeszedik a széttaposott kutyaszart. (Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.