Tényleg megvette a Barcelona Dembélét végtelen pénzért

Miután a katari pénzből finanszírozott Paris Saint-Germain kifizette a Barcelona egyik legfontosabb játékosáért, Neymarért a korábban elképzelhetetlenül magasnak gondolt kivásárlási árat, 222 millió eurót, több klubban is előre dörzsölhették a kezüket, hiszen a gazdag katalán klub lépéskényszerbe került, gyorsan vásárolnia kellett egy jó képességű játékost. Ez a helyzet alaposan feltolta a kiszemelt játékosok árát.

Végül a Borussia Dortmund húszéves francia támadója, Ousemane Dembélé lett a döbbenetesen felülértékelt játékos, aki csatlakozhat a Barcelonához.

105 millió euró + további feltételek teljesülése esetén további 41 millió euróért veszik meg a tavalyi szezonban ügyes cseleiről elhíresült csatárt.

Fotó: ODD ANDERSEN/AFP

Ezzel Dembélé rögtön a világ második legértékesebb játékosa lett, éppen Neymar mögött. Egyébként tavaly 13,5 millió eurót fizetett a Dortmund Dembéléért a Rennes-nek. Most 400 millió eurós kivásárlási árat raknak a játékos szerződésébe.

Korábban a Barcelona irdatlan összegeket ajánlott a Liverpool játékosáért, Coutinhoért is, de az angol klub ezeket nem fogadta el. (Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.